Te hoge onderdruk

Naar forum algemeen
 1. Geplaatst op 01-12-2003 11:53:03

  Ik heb een te hoge ondruk ipv bovendruk wat kan dit betekenen ?

 1. Hoi,
  Wat is je bloeddruk dan?
  Je bloeddruk bestaat uit een bovendruk en een onderdruk. Dit is de druk waarmee je bloed door je aderen pompt. De bloeddruk reageert sterk op een heleboel dingen, zoals rust en activiteit, spanningen/stress enz. Ook je leeftijd speelt een rol. (En vele andere dingen zoals andere lichamelijke aandoeningen, medicijngebruik enz..)
  Hoe ben je er achter gekomen? Wie heeft de bloeddruk opgenomen? Wat is er toen over gezegt?

  Geplaatst op 03-12-2003 10:46:35

 2. Mijn onderdruk was 97 en dat mag maximaal 90 zijn...De dokters assistente heeft hem gemeten en gezegt dat dat met het pompen van je hart te maken heeft ..Ook kun je bij een te hoge onderdruk een hersenbloeding krijgen
  Ik zelf ben net 27 ...

  Geplaatst op 04-12-2003 10:54:35

 3. Hoi,
  De onderdruk is inderdaad wel hoog. Maar dit is maar een momentopname. Ik zou 'm nog eens laten meten, zodat je kunt zien of de bloeddruk altijd hoog is of alleen op dat moment. Als de bloeddruk geregeld te hoog is dan kun je met je huisarts bekijken wat de oorzaak hiervan is.
  Succes!

  Geplaatst op 04-12-2003 11:43:36

 4. Ik heb dit al een paar keer laten meten en dit is de eerste keer dat de onderdruk te hoog is ....Er is geen oorzaak te vinden (helaas)

  Geplaatst op 04-12-2003 11:51:33

 5. Hallo Dolphin,

  Een hoge onderdruk kan inderdaad een momentopname zijn. Vaak zie je de "witte jassen" hoge bloeddruk, iemand moet de bloeddruk laten meten door een arts of verpleegkundige en schiet dan als het ware een beetje in de stress. Het beste is dus om de bloeddruk nog eens vaker te meten. Zijn de waarden dan nog niet goed of betrouwbaar, dan kan de arts ervoor kiezen een bloeddrukmeting te doen over een half uur of over een dag (datascoop). Dit geeft vaker een duidelijker beeld van het verloop van je bloeddruk. Heb je trouwens ook specifieke klachten? Duizelingen, hoofdpijn, oorsuizen o.i.d? Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op een hoge bloeddruk en er kunnen diverse oorzaken van een hoge bloeddruk zijn, evenals de gevolgen. Maar daar wil ik nu liever nog niet op in gaan, anders krijg je onnodige informatie die je alleen maar ongerust zou maken. Ik kan je wel een tip geven: kijk eens op de site van de nierstichting, daar kun je een folder downloaden over hypertensie. Misschien heb je er wat aan.

  groeten,

  Elena

  Geplaatst op 04-12-2003 12:38:08

 6. soory, link is verwijderd naar de brochure. Er is nu een nieuwe startpagina: nier.pagina.nl
  Als je daar kijkt bij "hoge bloeddruk" onder de noemer:
  hoege bloeddruk en de nieren, krijg je je info.

  Elena

  Geplaatst op 04-12-2003 12:42:12

 7. Eenmalig een licht verhoogde onderdruk is absoluut niets om je druk over te maken. Dit zegt namelijk helemaal niets. Bij ieder mens komt de onderdruk of de bovendruk weleens boven het "maximum" uit. Geen zorgen dus.

  Daarnaast is hoge bloeddruk (als je dat al hebt; waarschijnlijk heb je dat NIET) slechts één risicofactor voor hart- en vaatziekten. Zolang je niet rookt, geen suikerziekte hebt en op normaal gewicht bent, is het niets om je zorgen over te maken.

  Geplaatst op 12-12-2003 21:38:33