CTA arrow

Zere borsten

Naar forum algemeen
 1. Geplaatst op 04-04-2003 18:27:17

  Ik ben een 21 jarige vrouw en ik heb de laatste paar maanden last van pijnlijke borsten...
  Als ik ze aanraak aan de zijkanten voelt het net alsof er aan de zijkanten enorme blauwe plekken zitten, maar er is niets te zien...

  Kan iemand mij vertellen of dat het beter is naar de huisarts te gaan of dat dit veel voorkomt en na verloop van tijd weer over gaat....
  Durf niet zo goed naar de dokter namelijk...

  Groetjes

 1. Hoi,
  Ehhhh ben je misschien zwanger??? Of zeg ik nu iets heel doms.....

  Groetjes Rolanda

  Geplaatst op 04-04-2003 19:10:06

 2. Hoi,
  Heb ik ook lang last van gehad, het bleek mastopathie te zijn; een goedaardige aandoening waarbij je borsten pijnlijk aanvoelen en het weefsel wat bobbelig aanvoelt. Er is geen specifieke behandeling voor maar bij de drogisterij of apotheek hebben ze er wel een speciaal soort olie voor, ik geloof teunisbloem, moet je even vragen.
  Sterkte.

  Geplaatst op 06-04-2003 13:09:25

 3. Tja, zou ook kunnen Sandra.
  Vervelend hoor zulke zere borsten....

  Ik hoop dat Ally nog gauw iets van haar laat horen. Ik ben wel benieuwd wat het nu is.

  Groetjes van Rolanda

  Geplaatst op 06-04-2003 13:12:06

 4. hallow
  ik ben ook 16 en heb daar oook regelmatig last van!
  ik denk dat het met groeien te maken heb,
  of geen goeie bh,.,,
  ik weet het ook niej wat het is..

  Geplaatst op 09-05-2003 21:53:18

 5. Hoi Jessie,
  Je hebt bijna zeker last van masthopatie. Dat wil zeggen dat je heel veel klierweefsel in je borsten hebt. Is absoluut niet gevaarlijk, wel heel hinderlijk en soms heel erg pijnlijk. Weet wat je voelt, heb er al last van sinds mijn 20ste, ben nu 46.
  Misschien moet je er wel eens aan denken om eens in de zoveel tijd een soort van prefentie mammografie te laten maken. Ik moet elk jaar vanwege familiaire aanleg voor borstkanker, maar uit de eerste mammografie bleek dat ik cystes heb. Is ook niet kwaadaardig, maar wel een punt om allert op te blijven.

  Succes ermee!!

  Geplaatst op 30-07-2004 11:50:06

 6. Heej
  Ik ben ook 16 en ben vanmorgen hiermee opgestaan.. Gaat het vanzelf weer over en over hoelang..? Ik maak me een beetje zorgen..

  Geplaatst op 28-09-2008 15:01:42

Wist je dat?

Herniaoperatie

Jaarlijks ongeveer 11.000 herniaoperaties worden uitgevoerd? Hiervan worden er ruim 9000 door neurochirurgen gedaan. Als de diagnose hernia gesteld is, wordt meestal niet meteen overgegaan op een operatie. Eerst wordt zes weken aangekeken of de hernia vanzelf of met fysiotherapie-oefeningen verdwijnt. Is dit niet het geval? Dan wordt pas ingegrepen.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n ingreep in zijn werk gaat? En hoe het herstel na de operatie verloopt? Lees dan onze behandeling herniaoperatie

Wist je dat?

CT-scan

Het tegenwoordig ‘hot’ is om een privékliniek een total body scan te laten maken? Een total body scan is een preventief onderzoek van het gehele lichaam. Om je lijf onder de loep te nemen onderga je MRI-scans, CT-scans, bloed- en urineonderzoeken. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of je iets ernstigs onder de leden hebt. Wil je zo’n scan laten maken? Let dan goed op of je zorgverzekeraar het vergoedt. Dit is meestal niet het geval.

Kijk hier voor CT-scan en MRI-scan.