CTA arrow

Zere borsten

Naar forum algemeen
 1. Geplaatst op 04-04-2003 18:27:17

  Ik ben een 21 jarige vrouw en ik heb de laatste paar maanden last van pijnlijke borsten...
  Als ik ze aanraak aan de zijkanten voelt het net alsof er aan de zijkanten enorme blauwe plekken zitten, maar er is niets te zien...

  Kan iemand mij vertellen of dat het beter is naar de huisarts te gaan of dat dit veel voorkomt en na verloop van tijd weer over gaat....
  Durf niet zo goed naar de dokter namelijk...

  Groetjes

 1. Hoi,
  Ehhhh ben je misschien zwanger??? Of zeg ik nu iets heel doms.....

  Groetjes Rolanda

  Geplaatst op 04-04-2003 19:10:06

 2. Hoi,
  Heb ik ook lang last van gehad, het bleek mastopathie te zijn; een goedaardige aandoening waarbij je borsten pijnlijk aanvoelen en het weefsel wat bobbelig aanvoelt. Er is geen specifieke behandeling voor maar bij de drogisterij of apotheek hebben ze er wel een speciaal soort olie voor, ik geloof teunisbloem, moet je even vragen.
  Sterkte.

  Geplaatst op 06-04-2003 13:09:25

 3. Tja, zou ook kunnen Sandra.
  Vervelend hoor zulke zere borsten....

  Ik hoop dat Ally nog gauw iets van haar laat horen. Ik ben wel benieuwd wat het nu is.

  Groetjes van Rolanda

  Geplaatst op 06-04-2003 13:12:06

 4. hallow
  ik ben ook 16 en heb daar oook regelmatig last van!
  ik denk dat het met groeien te maken heb,
  of geen goeie bh,.,,
  ik weet het ook niej wat het is..

  Geplaatst op 09-05-2003 21:53:18

 5. Hoi Jessie,
  Je hebt bijna zeker last van masthopatie. Dat wil zeggen dat je heel veel klierweefsel in je borsten hebt. Is absoluut niet gevaarlijk, wel heel hinderlijk en soms heel erg pijnlijk. Weet wat je voelt, heb er al last van sinds mijn 20ste, ben nu 46.
  Misschien moet je er wel eens aan denken om eens in de zoveel tijd een soort van prefentie mammografie te laten maken. Ik moet elk jaar vanwege familiaire aanleg voor borstkanker, maar uit de eerste mammografie bleek dat ik cystes heb. Is ook niet kwaadaardig, maar wel een punt om allert op te blijven.

  Succes ermee!!

  Geplaatst op 30-07-2004 11:50:06

 6. Heej
  Ik ben ook 16 en ben vanmorgen hiermee opgestaan.. Gaat het vanzelf weer over en over hoelang..? Ik maak me een beetje zorgen..

  Geplaatst op 28-09-2008 15:01:42

Wist je dat?

ADHD-vragenlijst

Een hersentest om ADHD op te kunnen sporen in 90 procent van alle gevallen betrouwbaar is? In het ziekenhuis wordt zo’n test altijd beoordeeld in combinatie met een vragenlijst, gesprekken met de ouders en eigen observaties door een arts én een psycholoog. In het jaar 2000 heeft de Gezondheidsraad het aantal kinderen met ADHD geschat tussen de 3 en 6 procent.

Lees meer over de behandeling van ADHD

Wist je dat?

Chemotherapie

Ook als het haar bij kankerpatiënten niet uitvalt de chemotherapie gewoon goed kan aanslaan? Er bestaat namelijk geen relatie tussen de werkzaamheid van chemotherapie en mate waarin de patiënt haaruitval heeft, al denken veel mensen van wel. Andersom is het natuurlijk ook het geval: haaruitval bij een kankerpatiënt biedt geen garantie dat de behandeling succesvol is.

Lees hier meer over chemotherapie