CTA arrow

\"Zwevende rib\"???

Naar forum algemeen
  1. Geplaatst op 28-01-2003 22:34:27

    Enkele weken geleden kreeg ik heel veel pijn in de buurt van mijn onderste ribben aan de rechterkant. Na een dag was de pijn niet meer te houden en naar de huisarts gegaan. Die constateerde een \"zwevende rib\" en vertelde dat die waarschijnlijk wat spierweefsel beschadigd had. Het enige dat hij kon doen was om me pijnstillers te geven, die ik ook met regelmaat geslikt heb de afgelopen weken. Hij vertelde me ook dat het wel een week of twee kon duren. Nu werd het de laatste dagen wel iets minder met de pijn, maar sinds gisteren kan ik me bijna niet meer bewegen, ben misselijk van de pijn, die nu vooral tussen de ribben iets hoger en aan de achterkant zit. Heeft iemand al eens een dergelijke \"zwevende rib\" gehad en hoe lang duurde dat? Kwam het nog terug? En vooral: hoe kom je aan zoiets. Voor zover ik zelf kan nagaan heb ik me niet gestoten of onverwachtse bewegingen gemaakt. Wel zei laatst iemand tegen me dat je er eerder last van kunt krijgen als je wat mager bent (ik ben ook niet zo dik). Ik kijk uit naar de reacties.

Wist je dat?

Knieprothese plaatsen

Een kunstknie O-benen en X-benen kan verhelpen? De meeste mensen weten dat voornamelijk 65-plussers een nieuwe knie nodig hebben vanwege pijn door slijtage. Minder bekend is dat een kunstknie soms ook geplaatst wordt om stabiliteitsproblemen op te lossen. Met behulp van een kunstknie wordt het gewicht dat op de knieën drukt weer gelijkmatiger verdeeld.  

Lees meer over de kunstknie

Wist je dat?

CT-scan

Het tegenwoordig ‘hot’ is om een privékliniek een total body scan te laten maken? Een total body scan is een preventief onderzoek van het gehele lichaam. Om je lijf onder de loep te nemen onderga je MRI-scans, CT-scans, bloed- en urineonderzoeken. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of je iets ernstigs onder de leden hebt. Wil je zo’n scan laten maken? Let dan goed op of je zorgverzekeraar het vergoedt. Dit is meestal niet het geval.

Kijk hier voor CT-scan en MRI-scan.