CTA arrow

\"Zwevende rib\"???

Naar forum algemeen
  1. Geplaatst op 28-01-2003 22:34:27

    Enkele weken geleden kreeg ik heel veel pijn in de buurt van mijn onderste ribben aan de rechterkant. Na een dag was de pijn niet meer te houden en naar de huisarts gegaan. Die constateerde een \"zwevende rib\" en vertelde dat die waarschijnlijk wat spierweefsel beschadigd had. Het enige dat hij kon doen was om me pijnstillers te geven, die ik ook met regelmaat geslikt heb de afgelopen weken. Hij vertelde me ook dat het wel een week of twee kon duren. Nu werd het de laatste dagen wel iets minder met de pijn, maar sinds gisteren kan ik me bijna niet meer bewegen, ben misselijk van de pijn, die nu vooral tussen de ribben iets hoger en aan de achterkant zit. Heeft iemand al eens een dergelijke \"zwevende rib\" gehad en hoe lang duurde dat? Kwam het nog terug? En vooral: hoe kom je aan zoiets. Voor zover ik zelf kan nagaan heb ik me niet gestoten of onverwachtse bewegingen gemaakt. Wel zei laatst iemand tegen me dat je er eerder last van kunt krijgen als je wat mager bent (ik ben ook niet zo dik). Ik kijk uit naar de reacties.

Wist je dat?

Gipsverband

Een gipsverband pas na 48 uur hard is geworden? Als je een arm of been hebt gebroken en in de gipskamer bij de spoedeisende hulp een gipsverband hebt gekregen, is het dus belangrijk de eerste 2 dagen voorzichtig te zijn.

Lees meer over een gipsverband of gebroken botten

Wist je dat?

YouTube-Kanaal Gezondheidsplein

Gezondheidsplein een eigen YouTube-Kanaal heeft waarop een divers aanbod aan gezondheidsvideo is verzameld? Van animaties over aandoeningen en behandelingen tot interviews met medisch specialisten en van gesprekken met patiënten tot straatinterviews over grappige gezondheidsfeitjes.

Ben je op zoek naar een heldere uitleg in beeld van dotterbehandeling? Of wil je weten hoe een ooglidcorrectie in zijn werk gaat?

Bekijk het YouTube-kanaal van Gezondheidsplein en word lid!