CTA arrow

Benauwdheid na lobectomie

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 12-06-2009 10:39:43

  Hoi,

  Ik ben Karen en heb in maart 2009 een lobectomie van de rechter bovenkwab ondergaan. Dit naar aanleiding van een carcinoom waarbij klieren en snijvlakken geheel schoon waren. Hoefde ook geen nabehandeling.
  Voel me onzeker omdat ik gauw benauwd ben en regelmatig hoest. Heb dit overlegd met de arts. Hij zei dat ik me geen zorgen hoef te maken maar ik wil graag van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik, graag weten hoe zij zich voelen en de ervaringen uitwisselen. Denk dat ik me daardoor wat sterker ga voelen.
  Ben op zoek naar positieve verhalen omdat ik toch wel heel erg bang ben. Maar de verhalen moeten natuurlijk wel eerlijk zijn. Wat ik bijvoorbeeld wil weten is hoe lang het duurt voordat je je weer sterker gaat voelen (zowel lichamelijk als geestelijk).

  Hoor het graag van jullie.

  Groetjes van Karen

 1. Dag Karen, ik herken heel duidelijk jouw situatie. Mijn lobectomie is een jaar geleden gebeurd. Mijn verhaal is hetzelfde. Van elk zuchtje wind ben ik verkouden en benauwd. Verminderde weerstand? Hoesten heb ik nagenoeg geen last van. Op een seretidekuur reageer ik niet. De artsen weten ook niet waardoor de benauwdheid zolang blijft bestaan.Longfoto,s en bloed worden elke3mnd,onderzocht.Uitslag is dan prima maar de benauwdheid blijft.
  Veel sterkte en groet
  Ed

  Geplaatst op 12-06-2009 10:56:00

 2. Hallo Karen,

  ook ik heb een lobectomie ondergaan in 2006.(linkeronderkwab).Al bijna vier jaar geleden dus!Ik herken je onzekerheid, bij alle pijntjes en kwaaltjes denk je: wat is dit nu weer en hoort dat er wel bij? als je meer wilt horen mail je maar!Ik ben best bereid dit met je te delen,
  groetjes Anna

  Geplaatst op 03-01-2010 19:18:04

Wist je dat?

Chemotherapie

Ook als het haar bij kankerpatiënten niet uitvalt de chemotherapie gewoon goed kan aanslaan? Er bestaat namelijk geen relatie tussen de werkzaamheid van chemotherapie en mate waarin de patiënt haaruitval heeft, al denken veel mensen van wel. Andersom is het natuurlijk ook het geval: haaruitval bij een kankerpatiënt biedt geen garantie dat de behandeling succesvol is.

Lees hier meer over chemotherapie

Wist je dat?

CT-scan

Het tegenwoordig ‘hot’ is om een privékliniek een total body scan te laten maken? Een total body scan is een preventief onderzoek van het gehele lichaam. Om je lijf onder de loep te nemen onderga je MRI-scans, CT-scans, bloed- en urineonderzoeken. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of je iets ernstigs onder de leden hebt. Wil je zo’n scan laten maken? Let dan goed op of je zorgverzekeraar het vergoedt. Dit is meestal niet het geval.

Kijk hier voor CT-scan en MRI-scan.