CTA arrow

Benauwdheid.

Naar forum longziekten
  1. Geplaatst op 08-05-2009 13:57:54

    Hallo,In juni2008 heb ik een lobectomie ondergaan.De uitslag was kwaadaardig maar nabehandeling of chemo was niet nodig.Ik blijf onder kontrolle en steeds is alles goed, gelukkig.Echter bij het minste zuchtje wind wordt ik verkouden en krijg het dan erg benauwd.Mijn neus zit dicht en ik blijf maar hijgen omgenoeg lucht te krijgen.Ik heb dat bij de laatste kontrolle aangegeven maar het schijnt normaal te zijn.Ik maak me echter zorgen dat er toch iets niet goed is. Is dat terecht?

Wist je dat?

Gipsverband

Een gipsverband pas na 48 uur hard is geworden? Als je een arm of been hebt gebroken en in de gipskamer bij de spoedeisende hulp een gipsverband hebt gekregen, is het dus belangrijk de eerste 2 dagen voorzichtig te zijn.

Lees meer over een gipsverband of gebroken botten

Wist je dat?

Chemotherapie

Chemotherapie altijd per patiënt op maat wordt samengesteld? De chemokuren bestaan namelijk uit het toedienen van verschillende medicijnen die de celgroei van tumoren moeten tegengaan. Aangezien tumoren verschillen, is ook de samenstelling van de chemo per patiënt verschillend. De therapie wordt ingezet om kanker te genezen, als aanvullende behandeling om terugkeer te voorkomen of om de symptomen van kanker te verlichten wanneer genezing niet meer mogelijk is. 

Lees meer over de behandeling van kanker met chemotherapie