CTA arrow

COPD/LONGEMFYSEEM

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 14-11-2008 20:28:51

  Ik zoek naar lotgenoten die ook COPD/longemfseem hebben.
  Recent is dit bij mij ontdekt en zou graag met anderen erover wilen praten die het ook hebben. Lotgenoten in de omgeving van Utrecht/Houten, misschien om dan ook samen strand of boswandelingen te maken. Dit ten doel van onze handicapt om te sterken en ook aktief te bewegen.

  Bedankt en groetjes,
  Noehe

 1. Hai,

  ik heb ook pas te horen gekregen dat ik longemfyseem heb.
  Ik wil graag met je mailen tegen de dingen waar ik in het dagelijks leven aanloop.
  gr Mar

  Geplaatst op 06-02-2009 20:08:25

 2. hallo Marjootje,ik zelf heb ook C.O.P.D fase4,de problemen begonnen bij mij bij trappen lopen en fietsen,boodschap tassen niet meer te kunnen dragen en zo gaat het langzaam moeilijker in het dagelijse leven,neem de tijd om de dingen te doen pak ff een pauze voor je weer verder kunt door de neus ademen en uitademen als je buktomhoog door je neus het helpt,nu ben ik aan zuurstof gebonden 24 uur mocht je nog roken DIRECT STOPPEN ik hoop dat je hier iets aan he,
  op hyves vind je ook lotgenoten.
  vriendelijke groetjes Cora(omamauw)

  Geplaatst op 12-03-2009 19:31:34

 3. Hallo Noehe52,

  Ik zag toevallig je berichtje en woon eigenlijk te ver,ook ik ben een lot genoot en sta onder behandeling van een uitstekend Longarst namelijk J.J.Brahim deze meneer werkt in het Leyenburg te Den Haag en Lange Landziekenhuis te Zoetermeer waar ik woon,hij adviseerde me te gaan fitnessen en doe ik nu ook,dat helpt enorm.
  Kreeg vorig jaar spontaan een klaplong ook dus die spieren moeten sterker worden,deze Longarts heeft me geholpen en ik kan alleen maar lof uitspreken over deze man,ben hem ook heel erg dankbaar!!

  Mvg,
  bluemoon

  Geplaatst op 11-09-2009 17:26:04

Vragen over eet- en slikproblemen?

Heb je een vraag over eet- of slikproblemen? Krijg je je eten niet weg en maak je je zorgen over eventuele ondervoeding bij jezelf of een naaste? Stel dan je vraag in de vraag- en antwoordrubriek Eet- en slikproblemen van Gezondheidsplein. Lisette van Os, diëtist bij stichting Malnucare, beantwoordt hier je vragen.

Stel je vraag over eet- en slikproblemen >>

Wist je dat?

Dossier Stoma: van stomaoperatie tot stomaverzorging

Een stoma er ongeveer net zo uit ziet als het slijmvlies van je wang? Een stoma is een kunstmatige uitgang van je darmen of je urinewegen op je buik. Ben je benieuwd hoe de aanleg van een stoma in zijn werk gaat, wat de eventuele complicaties kunnen zijn en wat voor stomaopvangsystemen er bestaan? Lees dan meer in het dossier Stoma – van stomaoperatie tot stomaverzorging.