CTA arrow

COPD/LONGEMFYSEEM

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 14-11-2008 20:28:51

  Ik zoek naar lotgenoten die ook COPD/longemfseem hebben.
  Recent is dit bij mij ontdekt en zou graag met anderen erover wilen praten die het ook hebben. Lotgenoten in de omgeving van Utrecht/Houten, misschien om dan ook samen strand of boswandelingen te maken. Dit ten doel van onze handicapt om te sterken en ook aktief te bewegen.

  Bedankt en groetjes,
  Noehe

 1. Hai,

  ik heb ook pas te horen gekregen dat ik longemfyseem heb.
  Ik wil graag met je mailen tegen de dingen waar ik in het dagelijks leven aanloop.
  gr Mar

  Geplaatst op 06-02-2009 20:08:25

 2. hallo Marjootje,ik zelf heb ook C.O.P.D fase4,de problemen begonnen bij mij bij trappen lopen en fietsen,boodschap tassen niet meer te kunnen dragen en zo gaat het langzaam moeilijker in het dagelijse leven,neem de tijd om de dingen te doen pak ff een pauze voor je weer verder kunt door de neus ademen en uitademen als je buktomhoog door je neus het helpt,nu ben ik aan zuurstof gebonden 24 uur mocht je nog roken DIRECT STOPPEN ik hoop dat je hier iets aan he,
  op hyves vind je ook lotgenoten.
  vriendelijke groetjes Cora(omamauw)

  Geplaatst op 12-03-2009 19:31:34

 3. Hallo Noehe52,

  Ik zag toevallig je berichtje en woon eigenlijk te ver,ook ik ben een lot genoot en sta onder behandeling van een uitstekend Longarst namelijk J.J.Brahim deze meneer werkt in het Leyenburg te Den Haag en Lange Landziekenhuis te Zoetermeer waar ik woon,hij adviseerde me te gaan fitnessen en doe ik nu ook,dat helpt enorm.
  Kreeg vorig jaar spontaan een klaplong ook dus die spieren moeten sterker worden,deze Longarts heeft me geholpen en ik kan alleen maar lof uitspreken over deze man,ben hem ook heel erg dankbaar!!

  Mvg,
  bluemoon

  Geplaatst op 11-09-2009 17:26:04

Wist je dat?

Beroerte

Veel ziekenhuizen een gespecialiseerde afdeling hebben voor patiënten met een beroerte? Dit wordt ook wel een ‘stroke-unit’ genoemd. Nadat een patiënt binnenkomt op de spoedeisende hulp kan direct met een CT-scan de oorzaak van de beroerte worden achterhaald: een herseninfarct of een hersenbloeding. Het is belangrijk om de oorzaak te weten, want een infarct wordt anders behandeld dan een bloeding.

Lees meer over een herseninfarct.

Wist je dat?

Dossier Behandelingen en therapiemogelijkheden bij borstkanker

Er verschillende behandelingen en therapieën mogelijk zijn bij borstkanker? Meestal wordt borstkanker behandeld met een combinatie van verschillende behandelingen. Wat houden deze precies in? En wat gebeurt er na deze behandelingen? Dat lees je in het dossier Behandeling en therapiemogelijkheden bij borstkanker. Ook komt er aan bod wanneer je in aanmerking kunt komen voor een borstreconstructie of een borstprothese.