CTA arrow

Filmpje Longkanker

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 10-10-2008 03:56:35

  Wie kan mij AUB helpen aan het filmpje van longkanker ik heb een presentatie Maandag op school over long kanker, op CuraƧao, Als iemand mij kan helpen AUB mij beright toe sturen of Link waar ik deze kan downloaden.

  Bedank,
  Vriendelijke groeten
  Charle

 1. Charle,

  Het filmpje van longkanker is niet te downloaden... De enige manier waarop je het kunt gebruiken voor je presentatie is een internet verbinding, zodat je het "online" kunt laten zien.

  Met vriendelijke groet,

  De redactie Ziekenhuis.nl

  Geplaatst op 10-10-2008 09:27:19

Wist je dat?

Het tegenwoordig ‘hot’ is om bij een privékliniek een total body scan te laten maken? Een total body scan is een preventief onderzoek van het gehele lichaam. Om je lijf onder de loep te nemen onderga je MRI-scans, CT-scans, bloed- en urineonderzoeken. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of je iets ernstigs onder de leden hebt. Wil je zo’n scan laten maken? Let dan goed op of je zorgverzekeraar het vergoedt. Dit is meestal niet het geval.

Kijk hier voor CT-scan en MRI-scan

Wist je dat?

Een arts die een coloscopie uitvoert

Schone darmen essentieel zijn voor het zorgvuldig kunnen uitvoeren van een coloscopie – een inwendig darmonderzoek? Voedingsrestanten in de darm kunnen er namelijk voor zorgen dat afwijkingen worden gemist en het onderzoek moeilijker is voor de endoscopist. En dus ook langer duurt. Soms mislukt het darmonderzoek zelfs, als de darmen niet schoon genoeg zijn.

In het dossier Voorbereiding Coloscopie lees je hoe je je darmen moet reinigen met laxeermiddel en een speciaal dieet. Per laxeermiddel vind je een handig gebruiks- en innameschema!