CTA arrow

Problemen met de vochtbalans lijst!

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 12-10-2010 17:54:54

  Hallo,
  Ik loop momenteel stage op een longafdeling in het ziekenhuis. Het is mij opgevallen dat de vochtbalans lijsten bij de patienten slecht worden bijgehouden. Er wordt niet altijd op de lijst vermeld als een patient iets drinkt of als de patient urineert.

  Is er iemand bij wie de vochtbalanslijsten wel goed bij gehouden worden? Of heeft er iemand tips voor mij om het op de afdeling te verbeteren zodat er wel beter aan de lijsten gehouden worden?

  alvast bedankt,

  met vriendelijke groet Saskia

 1. Hoi,

  Ik heb stage gelopen op een cardiologieafdeling, en daar zag ik het eigenlijk ook wel gebeuren. Ik loop momenteel op een interne afdeling met pulmonologie, short stay, oncologie en orthopedie, en daar wordt het eigenlijk bijna niet bijgehouden, maar komt het ook niet veel voor. Ben je mbo of hbo student? Ik moet als hbo student namelijk voor de verdieping een project opzetten over een bepaald onderwerp, en daar zou dit perfect voor zijn :). Als mbo student hoeft dat geloof ik niet dus dan heb je er niet zoveel aan.
  Ik kan je niet echt tips geven, je kunt je afvragen of de vochtlijsten op de juiste plek liggen (bij de wastafel of aan het bed o.i.d.), en je kunt misschien ook bij de verpleegkundigen nagaan waarom ze het niet invullen?

  Geplaatst op 15-10-2010 15:15:58

Wist je dat?

Heb je last van psychosen, schizofrenie of waanbeelden? Of heb je het idee dat iemand in je naaste omgeving hiermee te maken heeft? In de vraag- en antwoordrubriek 'Psychosen' op Gezondheidsplein kun je terecht met al je vragen. Wacht niet langer en stel ook een vraag. De experts van Psychosenet staan klaar om je vragen te beantwoorden. 

Of kijk voor meer informatie op Psychosenet.nl

Wist je dat?

YouTube-Kanaal Gezondheidsplein

Gezondheidsplein een eigen YouTube-Kanaal heeft waarop een divers aanbod aan gezondheidsvideo is verzameld? Van animaties over aandoeningen en behandelingen tot interviews met medisch specialisten en van gesprekken met patiënten tot straatinterviews over grappige gezondheidsfeitjes.

Ben je op zoek naar een heldere uitleg in beeld van dotterbehandeling? Of wil je weten hoe een ooglidcorrectie in zijn werk gaat?

Bekijk het YouTube-kanaal van Gezondheidsplein en word lid!