CTA arrow

Problemen met de vochtbalans lijst!

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 12-10-2010 17:54:54

  Hallo,
  Ik loop momenteel stage op een longafdeling in het ziekenhuis. Het is mij opgevallen dat de vochtbalans lijsten bij de patienten slecht worden bijgehouden. Er wordt niet altijd op de lijst vermeld als een patient iets drinkt of als de patient urineert.

  Is er iemand bij wie de vochtbalanslijsten wel goed bij gehouden worden? Of heeft er iemand tips voor mij om het op de afdeling te verbeteren zodat er wel beter aan de lijsten gehouden worden?

  alvast bedankt,

  met vriendelijke groet Saskia

 1. Hoi,

  Ik heb stage gelopen op een cardiologieafdeling, en daar zag ik het eigenlijk ook wel gebeuren. Ik loop momenteel op een interne afdeling met pulmonologie, short stay, oncologie en orthopedie, en daar wordt het eigenlijk bijna niet bijgehouden, maar komt het ook niet veel voor. Ben je mbo of hbo student? Ik moet als hbo student namelijk voor de verdieping een project opzetten over een bepaald onderwerp, en daar zou dit perfect voor zijn :). Als mbo student hoeft dat geloof ik niet dus dan heb je er niet zoveel aan.
  Ik kan je niet echt tips geven, je kunt je afvragen of de vochtlijsten op de juiste plek liggen (bij de wastafel of aan het bed o.i.d.), en je kunt misschien ook bij de verpleegkundigen nagaan waarom ze het niet invullen?

  Geplaatst op 15-10-2010 15:15:58

Meer informatie over een stoma nodig?

Stoma

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar informatie over de aanleg van een stoma en wil je bijvoorbeeld ook weten welke verschillende soorten stomaopvangsystemen er bestaan? Bekijk dan het uitgebreide dossier over het stoma: dossier Stoma – van stomaoperatie tot stomaverzorging, met handige verzorgingstips! Zowel de verschillende soorten stoma's als het proces van aanleggen wordt uitgebreid beschreven. 

Vragen over ondervoeding bij COPD?

Heb je een vraag over ondervoeding bij COPD? Maak je je zorgen over eventuele ondervoeding bij jezelf of een naaste? Stel dan je vraag dan in de vraag- en antwoordrubriek Ondervoeding bij COPD op Gezondheidsplein. Lisette van Os, diëtist bij stichting Malnucare, beantwoordt hier je vragen.

Stel hier gratis je vraag!