CTA arrow

Steken en tintelingen in mijn buik vooral rechts

Naar forum maag-darm-lever
  1. Geplaatst op 26-09-2011 23:10:47

    Goedeavond,

    Ik heb nu al 3 dagen last van hele erge steken in mijn buik voornamelijk in mijn rechterzij, mijn ribben voelen gekneust en het steekt heel erg met tintelingen? Ook een heel erg drukkend gevoel erbij. Ik ben gisteren naar spoedeisende hulp gegaan en is me weer verteld dat ik een gevoellige darm heb. Ik heb al urine onderzoeken gehad, bloedonderzoeken. Maar daar is niks uitgekomen. Toch maak ik me zorgen, want de pijn gaat maar niet weg en kan mijn zij amper aanraken. Ook heb ik regelmatig blaasonsteking.
    Val veel af, kom weinig aan. Misselijk etc.

    Maar wat kan het zijn? Het doet echt heel erg zeer en dat het na 3 dagen niet minder word? Dat kan toch geen spastische darm zijn?

Wist je dat?

Herniaoperatie

Jaarlijks ongeveer 11.000 herniaoperaties worden uitgevoerd? Hiervan worden er ruim 9000 door neurochirurgen gedaan. Als de diagnose hernia gesteld is, wordt meestal niet meteen overgegaan op een operatie. Eerst wordt zes weken aangekeken of de hernia vanzelf of met fysiotherapie-oefeningen verdwijnt. Is dit niet het geval? Dan wordt pas ingegrepen.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n ingreep in zijn werk gaat? En hoe het herstel na de operatie verloopt? Lees dan onze behandeling herniaoperatie

Wist je dat?

ADHD-vragenlijst

Een hersentest om ADHD op te kunnen sporen in 90 procent van alle gevallen betrouwbaar is? In het ziekenhuis wordt zo’n test altijd beoordeeld in combinatie met een vragenlijst, gesprekken met de ouders en eigen observaties door een arts én een psycholoog. In het jaar 2000 heeft de Gezondheidsraad het aantal kinderen met ADHD geschat tussen de 3 en 6 procent.

Lees meer over de behandeling van ADHD