CTA arrow

Vage buikpijn rechts

Naar forum maag-darm-lever
 1. Geplaatst op 23-08-2006 17:31:15

  Hallo ik heb al een tijdje een vage pijn in mijn rechterzij, thv de lever, maar soms voel ik het ook wat lager zitten. Soms voelt mn zij ook een beetje gekneusd aan tot in mn rug, een soort spierpijn gevoel. Het vreemde is dat ik zo lang ik deze klachten heb ook iedere keer keelontsteking heb, zo\'n wit puntje achterin de keel.
  Ik heb een bloedonderzoek gehad en mijn ontlasting is op bloed onderzocht, beide goed. Ook een echo gehad van de bovenbuik, was ook goed. De klachten blijven er om. Soms is het een paar uur helemaal weg en dan ineens voel ik het weer. Ik heb nu wat pillen die maagzuur verminderen en daardoor ook de keelontsteking zouden moeten weghalen, maar die helpen niet of nauwelijks. Mijn vader heeft darmkanker gehad, en ik ben natuurlijk heel erg bang zoiets ook te krijgen maar gezien mijn leeftijd(26) heb ik begrepen dat die kans erg klein is, ook omdat het verder niet in de familie voorkomt.
  Ik weet echt niet meer wat het zou kunnen zijn maar ben wel bang voor het ergste, wie heeft enig idee wat het kan zijn?? Alvast bedankt voor jullie reactie!

 1. Zou bijna denken dat het iets met de galwegen is. Al zou dat tijdens de echo van de bovenbuik moeten zijn opgemerkt. Vreemde klachten als hier niks uit kwam . . . Beterschap

  Geplaatst op 24-08-2006 01:47:51

 2. drink je wel genoeg water? dat kan nl ook een hele vervelende pijn achterlaten als je te weinig drink.
  succes

  Geplaatst op 09-10-2006 20:16:24

 3. Hallo,

  Bij mijzelf heb ik eigenlijk dezelfde klachten. Een soort vage pijn, die niet hevig is, maar wel vervelend. Ter hoogte van de lever of net er iets onder en soms uitstraling naar de rug. Ik ben er wel eens mee naar de huisarts geweest, en hij verwees naar PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), maar ik moet eigenlijk zeggen dat ik me weinig kan vinden in de symptomen die bij PDS voorkomen.

  gr Joost

  Geplaatst op 01-08-2007 16:53:54

Als verpleegkundige op zoek naar aanvullende informatie?

Als verpleegkundige op zoek naar aanvullende informatie?

Dan kunt u vanaf nu terecht op Roche4Nurses.nl. Dit is hét nieuwe gratis platform voor verpleegkundigen. U vindt er niet alleen actuele en praktijkgerichte informatie over de (bij)werkingen en toedieningsvormen van Roche producten, maar kunt ook meer lezen over nascholingen of ervaringen van collega verpleegkundigen. Alles overzichtelijk bij elkaar! Meld u hier direct aan. Dit kan gemakkelijk en snel met uw BIG-nummer. 

Wist je dat?

Dossier vergoeding medicijnenBijna alle medicijnen  vergoed worden uit de basisverzekering? Maar wat betekent dan het preferentiebeleid en hoe werkt dat? En wie bepaalt eigenlijk wat er vergoed wordt? Dat en meer lees je in het dossier Vergoeding medicijnen op Gezondheidsplein. Ook komt aan bod wat het inhoudt als de verpakking van je gebruikelijke medicijn er opeens anders uitziet.