Acute reuma door infectie streptococ

Naar forum reumatologie
 1. Geplaatst op 28-01-2008 10:31:43

  hallo,
  ik ben 24 jaar en sinds kort is er bij mij acute reuma vastgesteld door een streptoccen infectie.
  Ik was erg ziek, kon niet lopen, praten, niks heb alles weer opnieuw moeten leren. Na een lange zieknhuisopname op de afdeling neurologie, is er pas na een jaar bij mij de diagnose gesteld door de reumatoloog. Ik stond aan het verkeerde loket.
  Momneteel krijg ik penuderal spuiten met antibiotica. Erg heftig allemaal en zeer pijnlijk! vooral die acute reuma. De prognose is dat ik er wel weer van af kom maar hoe lang en het verdere verloop is erg onzeker allemaal.Niks is zeker omdat de diagnose bij mij te lang is gewacht.
  Graag wil ik in contact komen met mensen die ook acute reuma door streptoccen bacterie hebben.
  Info uitwisselen en ervaringen zou mooi zijn! Want deze ziekte is zo zeldzaam 5% van de hele bevolking krijgt deze ziekte.

  Beankt!

  groet akkerins

 1. Hoi
  Ik ben benieuwd naar de diagnose acute reuma, ik denk dat ik dat ook heb maar de diagnose duurt lang, ik heb ook een keelontsteking gehad met een witte vlek, hierna een ontstoken knie die erg langzaam geneest, ze denken aan Lyme artritis (tekenbeet in 2004) nu denk ik zelf aan acute reuma, heb ook gezwollen tenen en koude voeten/handen
  rapke wil je reageren?

  Geplaatst op 05-03-2008 11:19:21

 2. Hoi Frans.

  De ziekte van lyme is bij mij ook lange tijd aan gedacht. Er zijn veel overeenkomsten met acute reuma en lyme atrities. Bij beide ziektebeelden zijn gezwollen of pijnlijke gewrichten met opzwellingen. Maar zoals jij verteld had je last van je keel. De streptoccoen bacterie begint en zit voornamelijk in de keel. Iedereen heeft deze bacterie maar een enkele keer gaat het mis en komt de bacterie in je bloed baan terecht. Je kunt natuurlijk altijd vragen of ze jou op de streptoccen bacterie willen testen in het bloed, dan is het snel duidelijk. Het moet wel twee weken op kweek staan voordat je uitslag krijgt. De normale waarden bij mensen zijn 200, bij mij waren ze na een jaar nog 900, in de hoogtepunt van mijn ziekte was het 2000, wat een fataale afloop kan hebben.Ik zou als iik jou was eisen dat ze je daar op gaan onderzoeken dan weet jij het zeker. Zowel bij lyme als bij acute reuma gebkuiken ze volgens mij antibiotica. Ik heb nu ene antibiotica spuit om de 3 weken voor eerst ene half jaar. Het kan zijn dat ik mijn hele leven aan de antibiotica moet om nieuwe acute reuma aanvallen te voorkomen. Trouwens dat bedenkt ik me nu er is een kennis van mij ook geinfecteerd geraakt met de streptokokken bacterie en die had hem alleen in zijn voet.Dat kan dus ook. En dat je zulke koude voeten en benen heb is wel erg herkenbaar. Ook bioj mij zit de onstekeing vaak in de knie en bekken.

  Goed voor je zelf op komen als jij vindt dat je er op gestest moet worden op streptokkoken bacterie moet je daar voor gaan. Heb je zekerheid.

  Nou ben erg beniuwd hoe het verder met je zal gaan!
  Zit je nu trouwens al aan medicijnen? en bij welke specialist loop je?


  Succes en tot mails!


  Met vriendelijke groet,

  Akkerins

  Geplaatst op 05-03-2008 12:37:36

 3. hallo,
  Ik ben sandra en ik heb al 3 jaar acute reuma door streptokokken.
  Word ook maandelijks geinjecteerd met zelfde injectie.Na ongeveer 2 jaar was gehalte naar de helft gezakt maar daar bleef hij tijdje hangen dus extra pretnison spuit gehad en zakte weer iets maar sinds half jaar is gehalte zo gestegen door injecties heen dat ik bijna op begin gehalte weer zit.Deze maand krijg ik bloedonderzoek uitslag en word er besproken wat nu?Ik ben nu misschien immum geworden voor deze injecties.
  Heb in januari keelamandellen laten verwijderen want dat zou een bron kunnen zijn die nog lichtelijk aanmaakt.Maar zeker weten doe je dat weer niet,maar toch maar eruit laten halen want je wilt er toch alles aan doen.
  Blijft moeilijk om hiermee om te gaan en vind het ook fijn dat er lotgenoten zo als jij zijn om mee te schrijven.
  Ik wacht eerst mijn uitslag weer af deze maand en dan hoor ik het wel van mijn reumatologe in den helder,maar ja na al die spuiten in de bijna 3 jaar terug naar af!
  groetjes sandra

  p.s ben begonnen met waarde van 860 en daalde na 2 jaar naar 460 maar nu zit ik weer op 680
  Daaling gaat vaak eerst in honderdtallen dan naar 50 tallen en dan maar met 5 tallen per maand naar beneden dus laatst stukje gaat het moeilijkst.En waarde moet tussen 80-100 zitten werd mij gezegt

  Geplaatst op 06-03-2008 14:38:40

 4. Hai,
  Ik ben 23 en heb acute reuma gehad. Ben eigenlijk verbaasd meer mensen tegen te komen, omdat het haast nooit voorkomt.
  Ik heb het denk ik niet zo erg gehad als jullie. Ik ben van de zomer in het buitenland geweest en sindsdien heel veel koorts gehad en ook dus keelontsteking. Die ontstekingsfactor werd steeds maar hoger, en ik kreeg enorme pijn in al mn gewrichten. Ik kon een aantal dagen niet bewegen, en de weken daarna steeds pijn gehad met alles. Aankleden duurde een uur. Uiteindelijk heeft de huisarts me doorgestuurd naar een internist die acute reuma constateerde. Ik heb veel naproxen geslikt (paar maanden) en antibiotica. Wat hebben jullie gekregen tegen de pijn? En hebben jullie nog steeds veel pijn? Hebben jullie ook hartklachten?
  Ik twijfel een beetje hoe het nu verder gaat. Ik heb het idee dat ik wel weer bijna beter ben. Heb geen pijn meer, maar alleen nog heel erg moe. de artsen hebben besloten dat ik geen preventieve antibiotica krijg, maar alleen als ik keelpijn heb. Ik vind het zelf een beetje eng als het terug zou komen...
  Hopelijk zullen jullie je snel beter voelen! Sterkte ermee!
  Groetjes

  Geplaatst op 12-03-2008 17:35:47

 5. he mede lotgenoot!

  Tja best wel bijzonder dat we elkaar zo vinden op deze manier! Ik kreeg om de drie weken een peniduralspuit, dat is een spuit met een hoge dosis antibioticca er in. Dit moet de streptokkoken uitroeien. Voor de vreselijke pijn die ik heb van de acute reuma krijg ik tot nu toe niks, ik slik zelf als ik een mindere periode heb paracetamol.
  De ene week gaat het beter dan de andere week maar pijn is altijd aanwezig, vooral in de heupen en bekken en onderrug. Een scherpe pijn en op mindere dagen of weken kan ik haast niet lopen zo stijf en pijnlijk!
  Dinsdag heb ik controle bij de reumatoloog, dan wordt mijn hart weer gecontroleerd. Ik ga dan ook aangeven dat ik graag wil dat ze beter naar mn hart gaan kijken want mn huisarts was niet helemaal gerust er op.
  Ik ben in december 2006 zomaar ineens ernstig ziek geworden, dit ging samen met epileptiche aanvallen, omdat de ontsteklingen bij mij overal zitten dus ook in mijn hersenen.Ook heb ik last van Chorea, wat typich bij acute reuma hoort, dat is dat ik geen controle over mn armen of benen heb. Dit is niet constant maar zo af en toe vooral als ik moe ben.
  Ik heb in totaal een maand in het ziekenhuis gelegen,waar er veel onderzoeken zijn gedaan. Pas naar 1 jaar van vele onderzoeken en ziekenhuisbezoeken, is mijn huisarts er achter gekomen wat het is.Meteen ben ik met spoed naar de reumatoloog doorverwezen en toen is de zaak gaan rollen.

  Bij iedereen is het ziekteverloop verschillend zoals je kunt lezen. Maar die pijn oeh die zal bij iedereen wel het zelfde zijn!
  Trouwens ik moet dei antibiotica een half jaar spuiten en mogelijk de eerste vijf jaar of preventief voor altijd dat is even afwachten hoe het loopt.

  Leuk dat er meer mensen zijn met deze ervaring, niet leuk natuurlijk dat je het hebt, maar zo kunnnen we wat ervaringen uitdeelen.

  Heb je ook een hotmail? dan kunnne we verder mailen? Met Sandra ook via dit forum mail ik ook al wat over de streptokokken..


  Doei groetjes akkerins


  Geplaatst op 13-03-2008 10:07:23

 6. Hoi,

  Ik ben saskia en heb ook acute reuma gehad.
  Het begon met pijn in mijn polsen daarna enkeld,knieen en heupen.Ik kreeg een een kuur AUGMENTIN (penneciline)en daarbij dyclofenac tegen de pijn.Het is begonnenin Januari en ben nu sinds een week of 6 van de pijn af,tot eergisteren begon de pijn weer in mijn polsen en handen.Ook heb ik weer pijn in mijn keel,en hartkloppingen.hoop niet dat het weer terug komt.Ga maandag gelijk weer afspraak maken met mijn reumatoloog.Wie heeft ooit acute reuma gehad en weer teruggekregen?
  groetjes Saskia

  Geplaatst op 30-05-2008 22:20:27

 7. Alweer een bloedtest gehad ,gehaltes waren gestegen.Nu nog 2 spuiten om de 3 weken proberen en anders andere medicijnen, want lichaam reageerd niet meer genoeg op injectie peridural.Binnen half jaar ieder maand injectie te hebben gehad ,gehalte terug naar waarde van jaar geleden.Dit is werken tegen de bierkaai.Balen gewoon.
  Wie heeft er ervaring met een immumoloog want streptokok word wel aangepakt maar wat kun je nog voor je immumsysteem doen?
  Dit moet toch ook weer goed worden?
  Of heeft er iemand ervaring met arts die meedere van deze gevallen ooit heeft behandeld.
  Er moet toch iemand zijn die er meer van weet,want vind het altijd nog wazig en heb niet het gevoel dat reumatologe er veel van af weet.
  sandra prins

  Geplaatst op 23-09-2008 12:07:32