CTA arrow

Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Anafranil en het werkzame bestandsdeel: Clomipraminehydrochloride.

Generieke naam

Clomipraminehydrochloride

Firma

Novartis Pharma B.V. Arnhem

Bijsluiter

Vragen over Anafranil

Problemen bij stoppen met anafranil 75 mg

Ik slik al 17 jaar anafranil 75 mg per dag. Ik ben ermee begonnen op aanraden van de neuroloog in verband met veel migraine, slecht slapen en oververmoeidheid. Het heeft mij veel goed gedaan maar ik heb verschillende klachten waarmee ik niet naar buiten durf te treden zoals verwardheid en vergeetachtigheid. Ik heb al een aantal keer geprobeerd om af te bouwen tot aan 10 mg per dag, maar dan kwamen de klachten terug. Ik sliep weer slecht, was geïrriteerd en geprikkeld. Ik wil weer een poging wagen om te stoppen en wilde daarom vragen of u kunt inschatten of ik weer die terugval krijg. Of verdwijnt dit? Zo ja, hoe lang duurt het tot ik weer normaal ben afgekickt zogezegd. En laatste vraag: kun je van langdurig gebruik van anafranil schade in de hersenen oplopen bv gedragsproblemen vergeetachtigheid?

Antwoord bekijken

Is anafranil slecht voor mijn conditie?

als ik een trap oploop moet ik boven aan de trap altijd even uithijgen. Ik heb dan altijd het gevoel dat ik geen conditie heb. Volgens mijn fysio komt het niet daardoor. Zit bij hem al een jaar - 2 x per week - in de sportschool. Doe vnl. de loopband en de fiets. Nu heb ik toen ik net begon met anafranil wel gemerkt dat tijdens aerobics is eerder vermoeide spieren kreeg dan daarvoor. Zou het kunnen dat ik door het gebruik van anafranil minder aan kan met mijn spieren. Gebruik 35 mg anafranil (1x25 en 1x10)zeker al 15 jaar en sinds een jaar of 3 ook ascal.

Antwoord bekijken

Medicatie blaasontsteking

Mijn moeder heeft 3 jaar geleden een CVA gehad en is linkszijdig verlamd. Haar medicatie bestaat uit Diclofenac (3 dd 25 mg), Paracetamol 4dd, Marcoumar, Seroxat, Sotalol, Metamucil, Temazepam, Salbutamol (puf). Ze heeft voor blaasontsteking Nitrofurantoine gekregen. Is er interactie of interferentie tussen dit medicijn en de middelen die ze al gebruitk?

Antwoord bekijken

Zijn dit bijwerkingen van anafranil?

Ik heb jaren lang seroxat gebruikt een halve pil per dag omdat ik erg last heb van angst aanvallen. De halve pil hielp niet voldoende en toen ik er 1 nam werd ik erg aggresief dus ben ik weer terug gegaan naar een halve. Maar nu ik weeer last van angsten heb ben ik anafranil gaan gebruiken nu een dikke week. Ik heb nu erg last van koude handen, een droge mond, ben erg angstig en voel me erg rot. Is dit normaal?

Antwoord bekijken

Kan agressie een onttrekkingsverschijnsel van anafranil zijn?

Ik ben MS pati├źnt, depressief en heb een slechte relatie. Ik slik al 20 jaar Anafranil 75 mg. Begin september is in overleg met de huisarts besloten om af te bouwen en over te stappen op fluoxetine. In 2 weken anafranil afgebouwd. Gestopt op 16 september 2006. De depressiviteit wordt steeds erger. Op 25 september vertoonde ik agressief gedrag en gooide met glaswerk naar mijn echtgenote, waarna een arrestatie door de politie volgde. Ditzelfde gebeurde op 21 oktober. Op 24 oktober ben ik gestart met fluoxetine. Tussendoor 2 weken Lyrica gebruikt tegen zenuwpijn. Hier reageerde ik verkeerd op. (slecht lopen en rare spraak). Kan de agressie te maken hebben met het stoppen van anafranil? Alle ellende in 1 maand terwijl we 30 jaar getrouwd zijn.

Antwoord bekijken

Wist je dat?

Staar

Tijdens een staaroperatie de oogarts je troebele lens vervangt door een nieuwe heldere kunstlens? Het troebel worden van de ooglens wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door ouderdom, maar het kan ook aangeboren zijn of door een ziekte ontstaan (zoals suikerziekte). Er wordt altijd maar één oog per keer behandeld, zodat je nog steeds kunt zien met het andere oog en je de dagelijkse dingen kunt blijven doen.

Lees meer over staar en een staaroperatie.

Wist je dat?

Prescan voert medische onderzoeken uit zoals MRI-scans en CT-scans.

Je bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing.

Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -