CTA arrow

Keelontsteking besmettelijk?

Terug naar Ascal

Is keelontsteking besmettelijk?

Antwoord van de apotheker

Keelontsteking wordt normaliter veroorzaakt door een virus en niet door een bacterie. Dit virus kan zich het gemakkelijste verspreiden via vochtdruppeltjes (hoesten). Hoewel veel mensen drager zijn van zulke virussen (zonder ziek te worden) is de kans op besmetting het grootst tijdens de acute fase van de ziekte en kan dit virus worden overgedragen via het hoesten. (HK)

Wist je dat?

Een verpleegster helpt een vrouw met een rollator

Je 10 procent van je spierkracht verliest in de eerste vijf dagen van een ziekenhuisopname? Je fitheid en conditie zijn dan ook niet als voorheen. Na ontslag uit het ziekenhuis kun je daarom wel een extra handje gebruiken. Bijvoorbeeld met enkele verzorgende taken. De persoonlijke Zorgregelaar van Zilveren Kruis ondersteunt jou bij het organiseren van extra hulp. Krukken of andere hulpmiddelen nodig? Ook dat vraagt de Zorgregelaar aan!

Neem contact op met de Zorgregelaar

Advertisement

Vragen over ondervoeding bij COPD?

Heb je een vraag over ondervoeding bij COPD? Maak je je zorgen over eventuele ondervoeding bij jezelf of een naaste? Stel dan je vraag dan in de vraag- en antwoordrubriek Ondervoeding bij COPD op Gezondheidsplein. Lisette van Os, diëtist bij stichting Malnucare, beantwoordt hier je vragen.

Stel hier gratis je vraag!