CTA arrow

Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Concerta en het werkzame bestandsdeel: Methylfenidaat.

Generieke naam

Methylfenidaat

Firma

Janssen-Cilag B.V.

Bijsluiter

Vragen over Concerta

ADHD medicijnen

Wat zijn de mogelijkheiden/ keuzen of opties voor ADHD medicijnen? En hoe zit dit met de nieuwe zorgwet, welke zijn vergoed en welke niet? Ik hoor verschillende antwoorden op deze vragen, graag wat reacties. KK

Antwoord bekijken

Hoe kan ik het beste stoppen met concerta?

Onze dochter van 18 jaar gebruikt sinds een jaar 18 mg concerta per dag. Sinds het begin van de puberteit is er een matige vorm van ADHD gediagnosticeerd en is ze eerst met Ritalin 2 x dd 5 mg gestart. Ze wil gaan afbouwen omdat ze volgend jaar mei voor de tweede keer voor een medische keuring moet bij de Marine. Ze is de eerste keer op het gebruik van de concerta afgewezen terwijl ze haar eeen perfecte kadidaat vonden... alleen jammer van de concerta. Ze behaalt dit jaar het VWO. Kunt u ons adviseren wat we het beste kunnen doen. Ze is zeer gemotiveerd om het een kans van slagen te geven. Ik zie uw reactie graag tegemoet. Alvast hartelijk dank! Vriendelijke groet

Antwoord bekijken

Breakers door Ritaline en Concerta?

Mijn zoon gebruikt al vanaf zijn 6de jaar ritaline en zins sept. concerta 36mg. Nu heeft hij een beugel maar zeer vaak laat er een breaker los. Zou dit door bijv. verhoogt zuurgehalte ten gevolge van de concerta kunnen komen of verandert er niets aan de samenstelling van het speeksel??

Antwoord bekijken

Geen effect Concerta, hoe afbouwen ?

Enige maanden gebruikt mijn dochter van 13 jaar Concerta. Maar de klachten worden alleen maar erger dan dat het beter gaat met haar. Hoe moet ik dit medicijn nu afbouwen ?

Antwoord bekijken

Wist je dat?

ADHD-vragenlijst

Een hersentest om ADHD op te kunnen sporen in 90 procent van alle gevallen betrouwbaar is? In het ziekenhuis wordt zo’n test altijd beoordeeld in combinatie met een vragenlijst, gesprekken met de ouders en eigen observaties door een arts én een psycholoog. In het jaar 2000 heeft de Gezondheidsraad het aantal kinderen met ADHD geschat tussen de 3 en 6 procent.

Lees meer over de behandeling van ADHD

Als verpleegkundige op zoek naar aanvullende informatie?

Als verpleegkundige op zoek naar aanvullende informatie?

Dan kunt u vanaf nu terecht op Roche4Nurses.nl. Dit is hét nieuwe gratis platform voor verpleegkundigen. U vindt er niet alleen actuele en praktijkgerichte informatie over de (bij)werkingen en toedieningsvormen van Roche producten, maar kunt ook meer lezen over nascholingen of ervaringen van collega verpleegkundigen. Alles overzichtelijk bij elkaar! Meld u hier direct aan. Dit kan gemakkelijk en snel met uw BIG-nummer.