Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Depo-provera en het werkzame bestandsdeel: Medroxyprogesteronacetaat.

Generieke naam

Medroxyprogesteronacetaat

Firma

Pharmacia Corporation

Vragen over Depo-provera

Kan je de Prikpil gebruiken gedurende de menopauze?

Ik ben erg afgevallen 45 kilo ben ik nu en ik heb in 2006 door een gynacoloog in Brazilie de prikpil voorgeschreven gekregen. Dit omdat de gewone pil mijn (hormoon ?)klachten niet op de rit kreeg. Na en tijdens de drie maanden van de prikpil voelde ik me heel goed, kwam 4 kilo aan en voelde me sterker. Toch adviseerde de gynacoloog in Nederland om mezelf niet te bombarderen met hormonen door de prikpil, omdat niet duidelijk was dat de hormonen het probleem waren. Nu nog steeds voel ik me niet goed, veel zweten, niet bijkomen. Is het normaal dat een vrouw in de overgang de prikpl gebruikt, is het schadelijk? Vlgs mij is er iets met mijn stofwisseling, wat niemand kan vinden waardoor ik oraal niet zo veel opkan nemen. Prikpil nog eens proberen?Ik heb vroeger wel baarmoederhalskanker gehad. Neli

Antwoord bekijken

Verdunde medicatie

Ik zou graag willen weten of het medicijn DepoProv in een verdunde versie te krijgen is? Ik bedoel dus het hormoonpreparaat.

Antwoord bekijken

Hoelang beschermt de prikpil tegen zwangerschap na de eerste injectie?

Als je de prikpil 1-malig gebruikt hebt, na hoeveel maanden kan je dan zwanger raken?

Antwoord bekijken

Hoe lang duurt het voordat ik zwanger kan worden na stoppen met de prikpil?

Ik heb in februari 2005 de eerste prikpil gehad maar kreeg hele hevige bloedingen, op 9 april kreeg ik de tweede dosering maar nog steeds bloedingen. Ik besloot met de pil te stoppen en nu heb ik een onregelmatige cyclus. De ene keer is het na 29 dagen dan na 33 en nu was het na 31 dagen. Mijn vriend en ik proberen zwanger te raken maar het lukt niet terwijl ik wel heel duidelijk mijn eisprong voel. Ben ik nu vruchtbaar of duurt dat nog maanden? En bestaat er een test voor mannen om te testen of ze vruchtbaar zijn? gr en alvast bedankt voor de info.

Antwoord bekijken

Bevruchting na stoppen met prikpil

Moet je na het stoppen van de prikpil condooms gebruiken vanwege de kans op een miskraam of kan dit geen kwaad en kan je na het stoppen van de prikpil gewoon meteen gaan proberen om zwanger te raken? Ik heb de prikpil 2-en een half jaar gebruikt en heb de prikpil voor het laatst op 1 april 2005 gehad.De ene zegt van wel en de andere van niet.ik wil het zeker weten,want een miskraam is niks.

Antwoord bekijken