CTA arrow

Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Penidural en het werkzame bestandsdeel: Benzathinebenzylpenicilline.

Generieke naam

Benzathinebenzylpenicilline

Firma

Yamanouchi Pharma B.V. Leiden Pharma B.V. Leiderdorp

Vragen over Penidural

Zijn er medicijnen tegen vervelend dromen en onrustige benen?

Al vele jaren word ik \'s nachts om regelmatig wakker en moet dan mijn bed uit. De ene keer is de oorzaak de zoggenaamde onrustige benen of vervelende dromen waarvan ik door afleiding een half uurtje moet bijkomen. Dit heb ik zeker al 15 jaar (praktisch iedere nacht). Dit komt niet door spanningen, want ik geniet al een paar heerlijke jaren van de vut! Voor de rusteloze benen heeft een arts rivotril O,5 clonazepam voorgeschreven. Een enkele keer dacht ik dat het hielp, maar nacht voor nacht gaan de klachten door en zit ik 3 of 4 keer per nacht in de huiskamer. Gevolg: \'s ochtends nooit echt uitgerust, maar overdag kan ik me redelijk handhaven.

Vraag: zijn er medicijnen tegen vaak (vervelend) dromen en zijn er medicijnen tegen de onrustige benen?

Antwoord bekijken

penidural injectie

Kan je door jarenlang gebruik immuun worden voor deze stof?

Antwoord bekijken

Hoe lang moet ik doorgaan met penidural ?

Hallo, Op mijn 16e heb ik acuut reuma gehad met als gevolg knobbeltjes op de hartkleppen. Sinds die tijd gebruik ik elke maand penidural als profylaxe. Inmiddels ben ik 43. Hoe lang is het aan te bevelen om hier nog mee door te gaan ? Met vriendelijke groet, Arie Blonk

Antwoord bekijken

penudural/tandarts

ik wilde vragen of je ook een penudural injectie krijgt voordat je naar de tandarts gaat dat beweerd een collega van mij omdat hij een angst voor de tandarts heeft maar dat heeft toch niets met penudural te maken zo noemt hij het ik ken het middel alleen voor andere kwalen.<br>bijvoorbaad dank.<br>e.s

Antwoord bekijken

migraine?

Mag Perdolan,de tabletten, ook gebruikt worden als pijnstiller voor migraine of raden jullie iets anders aan?

Antwoord bekijken

Wist je dat?

Chemotherapie

Ook als het haar bij kankerpatiënten niet uitvalt de chemotherapie gewoon goed kan aanslaan? Er bestaat namelijk geen relatie tussen de werkzaamheid van chemotherapie en mate waarin de patiënt haaruitval heeft, al denken veel mensen van wel. Andersom is het natuurlijk ook het geval: haaruitval bij een kankerpatiënt biedt geen garantie dat de behandeling succesvol is.

Lees hier meer over chemotherapie

Wist je dat?

MRI-scan

Er tegenwoordig ook open mri-scans bestaan? Als je een ‘normale’ mri-scan ondergaat, dan moet je op een plank liggen die in een afgesloten buis wordt geschoven. En dat is een behoorlijke krappe ruimte. Bij een open mri-scan is dit niet het geval. De tunnel waarin je wordt geschoven is korter waardoor je meer hoofdruimte en beenruimte hebt. Ideaal voor mensen met claustrofobie of overgewicht.

Lees meer hier meer over het maken van een mri-scan.