CTA arrow

Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Penidural en het werkzame bestandsdeel: Benzathinebenzylpenicilline.

Generieke naam

Benzathinebenzylpenicilline

Firma

Yamanouchi Pharma B.V. Leiden Pharma B.V. Leiderdorp

Vragen over Penidural

Zijn er medicijnen tegen vervelend dromen en onrustige benen?

Al vele jaren word ik \'s nachts om regelmatig wakker en moet dan mijn bed uit. De ene keer is de oorzaak de zoggenaamde onrustige benen of vervelende dromen waarvan ik door afleiding een half uurtje moet bijkomen. Dit heb ik zeker al 15 jaar (praktisch iedere nacht). Dit komt niet door spanningen, want ik geniet al een paar heerlijke jaren van de vut! Voor de rusteloze benen heeft een arts rivotril O,5 clonazepam voorgeschreven. Een enkele keer dacht ik dat het hielp, maar nacht voor nacht gaan de klachten door en zit ik 3 of 4 keer per nacht in de huiskamer. Gevolg: \'s ochtends nooit echt uitgerust, maar overdag kan ik me redelijk handhaven.

Vraag: zijn er medicijnen tegen vaak (vervelend) dromen en zijn er medicijnen tegen de onrustige benen?

Antwoord bekijken

penidural injectie

Kan je door jarenlang gebruik immuun worden voor deze stof?

Antwoord bekijken

Hoe lang moet ik doorgaan met penidural ?

Hallo, Op mijn 16e heb ik acuut reuma gehad met als gevolg knobbeltjes op de hartkleppen. Sinds die tijd gebruik ik elke maand penidural als profylaxe. Inmiddels ben ik 43. Hoe lang is het aan te bevelen om hier nog mee door te gaan ? Met vriendelijke groet, Arie Blonk

Antwoord bekijken

penudural/tandarts

ik wilde vragen of je ook een penudural injectie krijgt voordat je naar de tandarts gaat dat beweerd een collega van mij omdat hij een angst voor de tandarts heeft maar dat heeft toch niets met penudural te maken zo noemt hij het ik ken het middel alleen voor andere kwalen.<br>bijvoorbaad dank.<br>e.s

Antwoord bekijken

migraine?

Mag Perdolan,de tabletten, ook gebruikt worden als pijnstiller voor migraine of raden jullie iets anders aan?

Antwoord bekijken

Wist je dat?

Dossier Hoofdpijn bij menstruatie: Wanneer is er sprake van menstruele migraine? Menstruatie een trigger kan vormen voor het ontstaan van migraine? Dit heeft te maken met je veranderende hormoonspiegel. Maar wanneer wordt er nu echt gesproken over menstruele migraine? En klopt het dat de migraineaanvallen dan heviger en moeilijker te behandelen zijn? Dat en meer lees je in het dossier Hoofdpijn bij menstruatie op Gezondheidsplein. Weten wat je te wachten staat, kan je helpen begrijpen waarom hoofdpijn optreedt en -nog belangrijker- het kan je handvaten geven om te bepalen hoe je er vanaf kunt komen. Lees snel verder! 

Wist je dat?

Wassen zonder water in het ziekenhuis

Het zeer belastend voor de patiënt is als hij op bed gewassen wordt? Dit komt omdat hij dan vaak langdurig in oncomfortabele houdingen ligt. En dat is zeer vermoeiend, zeker voor mensen met ademhalingsproblemen en veel pijn.

Wil je weten hoe wassen in het ziekenhuis precies in zijn werk gaat? En welke nieuwe manier van wassen steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederlandse ziekenhuizen? Lees dan het dossier Wassen zonder water – patiënten verzorgend wassen.