Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Seroxat en het werkzame bestandsdeel: Paroxetine.

Generieke naam

Paroxetine

Firma

SmithKline Beecham Farma b.v. Rijswijk

Vragen over Seroxat

Kan ik meer klachten hebben bij opnieuw starten met Seroxat?

Ik heb jaren Seroxat geslikt en ben 2 maanden vergeten dit in te nemen. Nu voelde ik me weer heel slecht en ben dus weer begonnen met Seroxat. Nu lijken de bijwerkingen van de beginperiode dubbel zo hard aan te komen. Kan dit zo zijn en hoe lang duurt het voor het middel weer aanslaat?

Antwoord bekijken

Slik ik een te lage dosereing paroxetine?

Ik slik nu ongeveer een half jaar paroxetine, maar het helpt nog niet voldoende. Ik ben langzaam opgebouwd naar 30 mg voor angsten en paniek. Slik ik nog te weinig? Ik heb de laatste jaren al heel wat middelen geprobeerd.

Antwoord bekijken

start paroxetine na stop imipramine

Ik wil graag overstappen van imipramine(75 mg) naar paraxetine (10mg). Kunt u mij vertellen hoe lang je medicatievrij moet zijn na het gebruik van imipramine 75 mg p/dag en een gebruiksduur van 8 weken. Om dan vervolgens te mogen starten met paroxetine 10 mg.

Antwoord bekijken

Afbouw seroxat

Ik ben bezig met de afbouw van paroxetine, dat mij werd voorgeschreven vanwege angst en paniek. Het afbouwen is ontzettend moeilijk. Met vloeibare seroxat kan ik de dosis heel geleidelijk verlagen (10% per maand), en dan nog heb ik na elke verlaging heel wat weken nodig om weer een beetje stabiel te worden. Voor mij is dit middel erger dan de kwaal waarvoor het destijds werd voorgeschreven. Ik vind de informatie over het afbouwen van dit middel in Nederland erg tekort schieten en het valt me op dat er in het buitenland heel anders en minder makkelijk over wordt gedacht. Mijn huidige dosis is 6 mg. Ik neem het iedere ochtend in en heb elke middag zo rond drie-vier uur een enorme dip. Ben dan erg moe en somber. Dat verdwijnt dan weer ongeveer 2 uur later en in de avond gaat het dan weer een stuk beter. Zou dit te maken kunnen hebben met de korte halfwaardetijd van paroxetine? Dat, als je op een dergelijke lage dosering zit, zo halverwege de middag alweer zoveel door het lichaam is afgebroken, dat je al ontwenningsverschijnselen krijgt? Als dat namelijk het geval is, dan blijf je elke dag ontwenningsverschijnselen ervaren en zou het beter zijn om ineens helemaal te stoppen.

Antwoord bekijken

Combinatie met Super P-Force

Graag wil ik het product Super P-Force gaan gebruiken. Over enkele tijd ga ik echter beginnen met anti-depressivum Seroxat. Een combinatie van sildenafil en dapoxetine. Kunnen Super P-Force en Seroxat met elkaar gecombineerd worden?

Antwoord bekijken