CTA arrow

Kan ik de dosis Seroxat beter niet verhogen ondanks mijn onrustklachten?

Terug naar Seroxat

Ik ben twee weken geleden weer van 1/2 tablet Seroxat naar 1 hele tablet gegaan vanwege onrustklachten. Had dat al eens eerder gedaan en reageerde daar goed op. Nu is het net of mijn hoofd het niet accepteert en soms volledig op slot slaat. Gisteren ben ik van schrik weer naar een 1/2 gegaan en voelde me weer wat rustiger. Kan het zijn dat deze dosis toch te hoog is en ik daardoor er niet goed op reageer. Heb deze verschijnselen nog nooit gehad, ook niet bij eerdere verhogingspogingen. Is het beter toch op de 1/2 dosering te blijven.

Antwoord van de apotheker

Net als bij het starten van de seroxat is het ook mogelijk dat bij tussentijdse dosisverhoging men snel last kan krijgen van de bijwerkingen. Dit ziet men vooral in het begin van de therapie en bij dosisverhoging. Indien de onrustklachten dusdanig zijn dat dosisverhoging noodzakelijk is dan zult er er rekening mee moeten houden dat deze bijwerkingen op kunnen treden. Zij zullen echter in de loop der tijd verminderen, omdat uw lichaam zich daar weer op instelt. Het effect van een dosisverhoging zult u pas merken na enkele weken. U zult daarom zelf de afweging moeten maken waar u het meeste last van hebt; de toegenomen onrustklachten of de tijdelijke bijwerkingen die optreden ten gevolge van de dosisverhoging. (HK)

Wist je dat?

Een stoma er ongeveer net zo uit ziet als het slijmvlies van je wang? Een stoma is een kunstmatige uitgang van je darmen of je urinewegen op je buik. Ben je benieuwd hoe de aanleg van een stoma in zijn werk gaat, wat de eventuele complicaties kunnen zijn en wat voor stomaopvangsystemen er bestaan? Lees dan meer in het dossier Stoma – van stomaoperatie tot stomaverzorging.

Wist je dat?

Chemotherapie

Ook als het haar bij kankerpatiënten niet uitvalt de chemotherapie gewoon goed kan aanslaan? Er bestaat namelijk geen relatie tussen de werkzaamheid van chemotherapie en mate waarin de patiënt haaruitval heeft, al denken veel mensen van wel. Andersom is het natuurlijk ook het geval: haaruitval bij een kankerpatiënt biedt geen garantie dat de behandeling succesvol is.

Lees hier meer over chemotherapie