Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Tryptizol en het werkzame bestandsdeel: Amitriptyline.

Generieke naam

Amitriptyline

Firma

Merck Sharp & Dohme B.V. Haarlem

Bijsluiter

Vragen over Tryptizol

Stoppen Tryptizol / bijwerkingen

Ik heb van mijn huisarts dit middel voorgeschreven gekregen (25 mg). Ik weet niet of ik depressief ben, wel heb ik al lang last van keelklachten en ben daar zo mee bezig dat dit een psychosomatische klacht lijkt te worden (ook ben ik aan de neus geopereerd en heb een behoorlijke paniekreactie na de narcose gehad, dit is enkele weken geleden). Ik heb een afspraak met de psycholoog en ga naar accupunctuur. Ik krijg een erg droge mond van de medicatie en juist omdat ik daar al zo mee bezig ben maakt dat het voor mij alleen maar moeilijker. Ik heb dus besloten om te stoppen. Mijn vraag: hoe lang duurt het voordat dit medicijn uit je bloed is en gaan de bijwerkingen over?

Antwoord bekijken

Wat zijn de bijwerkingen van dit middel?

Is het mogelijk dat men hartritmestoring kan krijgen bij gebruik van triptizol 50 mg. Ik gebruik triptizol, al gedurende 14 maanden. Voor de hartritmestoring heb ik selokeen gekregen,ook ben ik naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek,het hart was goed. Voor ik triptizol gebruikte had ik geen hartritmestoring. De dokter wil dat ik doorga met een antidepressivica. Ben zelf ook bang voor een terugval,want dit is de tweede keer, na 9 maanden gebruikt te hebben, eerste keer aurorix - tweede keer triptizol. Het eerste medicijn gaf darmklachten, en nu dan, ritme storing. Raad u mij een ander middel aan,of zegt u afbouwen. Toen ik met aurorix stopte, waren mijn darmklachten verdwenen.

Antwoord bekijken

langdurig gebruik

Ik gebruik Tryptizol, 2xdaags voor het slapen gaan (2x75mg) nu al ruim 3 jaar.<br>Mijn vraag is of dit schadelijk is?<br>Hoe lang kun je dit middel gebruiken?

Antwoord bekijken

MS en Amitriptyline

Bij mijn vriend is ongeveer 2 maanden geleden MS geconstateerd, nu heeft de neuroloog hem Amitriptyline 10 mg voorgeschreven. Wordt dit vaker hierbij toegepast, de dokter heeft namelijk gezegd dat dit medicijn tevens een ontstekingsremmer is. Klopt dat?

Antwoord bekijken

depressie

Sinds ik tryptizol gebruik,heb ik hartritmestoornis,komt dat meer voor?<br>Vindt u dat ik een ander middel dan beter<br>zou kunnen gebruiken.<br>Na ongeveer 2 maand gebruik is het begonnen,50mg is mijn dosis.<br>heb de medicijnlijn bestudeerd, en daar las ik,dat zich er wel degelijk hartkloppingen kunnen voor doen.<br>

Antwoord bekijken