CTA arrow

Longontsteking na auto-ongeluk?

Naar forum longziekten
  1. Geplaatst op 02-02-2009 10:21:56

    na een verkeersongeval in de auto heb ik nek- en schouderklachten gehad. Enkele weken na het ongeval heb ik een longontsteking opgelopen en ben hiervoor in het ziekenhuis opgenomen geweest. Is het mogelijk dat deze ontstaan is door het verkeerd ademhalen of door inademing van de stof in de airbag. Nooit eerder longklachten gehad.

Wist je dat?

Beroerte

Veel ziekenhuizen een gespecialiseerde afdeling hebben voor patiënten met een beroerte? Dit wordt ook wel een ‘stroke-unit’ genoemd. Nadat een patiënt binnenkomt op de spoedeisende hulp kan direct met een CT-scan de oorzaak van de beroerte worden achterhaald: een herseninfarct of een hersenbloeding. Het is belangrijk om de oorzaak te weten, want een infarct wordt anders behandeld dan een bloeding.

Lees meer over een herseninfarct.

Proefpersoon bij medisch onderzoek?

Proefpersoon bij medisch onderzoek?

Een 'proefpersoon' is iemand die vrijwillig een medicijn of een nieuwe behandelingsmethode test voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kan gekeken worden of de nieuwe medicatie/ behandeling een verbetering is ten opzichte van de reguliere behandeling. Maar wat houdt deelname aan een medisch onderzoek nu precies in? Wat zijn je rechten en plichten? En staat er een financiële vergoeding tegenover? Dat en meer lees je in het dossier proefpersoon bij medisch onderzoek >>