CTA arrow

Pijn/steken in buik

Naar forum maag-darm-lever
 1. Geplaatst op 20-05-2006 17:41:06

  Ik heb tegenwoordig soms last van pijn in mijn buik. Meestal zit die pijn rond de navel, of net iets daaronder. De pijn ontstaat volgens mij bij rekken. Dan heb ik op de genoemde plaats opeens een soort steek. Rechtop staan kan dan bijna niet meer, want dan komt de steek vaak weer. Zolang ik me gebogen houd, heb ik geen pijn. De steek of pijn is pas weg als ik geslapen heb. Meestal heb ik die steek ook \'s avonds. Weet iemand wat dit is?? Ik ben trouwens pas 16.

  Tom

 1. ...bedankt voor de reacties tot nu toe...

  Geplaatst op 11-06-2006 22:37:20

 2. Hey Tom,

  ik weet niet of je hier nog kijkt, maar ik herken je klachten.
  Je omschrijft het zoals ik het ook voel. Ook voelt het alsof er binnenin m'n buik iets niet pluis is, dus niet alleen bij mijn navel, maar ook erachter zeg maar. Alleen bij trekt het op den duur weg. Niet door slapen dus. Ik zou ook wel eens willen weten wat dat zou kunnen zijn, maar stap nou eenmaal niet zo snel naar de dokter.

  Maike

  Geplaatst op 05-07-2006 20:55:52

 3. Ik stap ook niet snel op een dokter af, ben er al jaren niet geweest. Ik merk dat vaak dokters of specialisten op het forum reageren en dat hoopte ik eerlijk gezegd ook bij dit bericht.
  Ik vind het ook heel moeilijk om te beschrijven. Ik kan me alleen niet herinneren dat de pijn ook verder mijn buik in zat, wat jij zei. Ik had het meer van mijn navelstreek richting de schaamstreek zeg maar.
  Ik heb het nu al een tijdje niet meer gevoeld. Ben net 2 weken op vakantie geweest en heb gelukkig geen last meer gehad.

  Geplaatst op 16-07-2006 20:08:27

 4. Ben vandaag naar dokter geweest. Hij zegt dat het gewoon mijn buikspieren zijn. Dit kan ik testen door, als ik weer last van die steken heb, op mijn rug op de bank te gaan liggen met gestrekte benen en dan mijn benen op te tillen. Als dit pijn doet dan zijn het duidelijk de spieren.

  Geplaatst op 19-07-2006 18:37:15

 5. Hi Tom,

  Heb je hier nog steeds last van?
  Ik heb hier regelmatig last van, en ben al naar de dokter geweest hiervoor. Hij verwees me door naar het ziekenhuis voor een echo, maar daar kwam niets uit.

  Vandaag heb ik het weer gehad, nadat ik 50 minuten gefietst had. Nu was het zelfs zo dat ik bijna flauw viel daarna. Ik werd helemaal duizelig en het koude zweet brak uit. Ik ben maar even gaan liggen. Ik ga maandag weer naar de dokter.
  Heb je misschien al wat tips gehad van de dokter hierover?

  Groet,
  Selwyn

  Geplaatst op 25-07-2008 11:32:56

Wist je dat?

Keizersnede

Bij sommige zwangere vrouwen al voor de bevalling gekozen wordt voor een keizersnede? De redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat de placenta voor de opening van de baarmoeder ligt of dat de bekken van de moeder te klein zijn voor het hoofdje van de baby. In eerste instantie geven artsen altijd de voorkeur aan een vaginale bevalling, want een keizersnede heeft  een groter risico op complicaties.

Lees hier alles over de keizersnede

Wist je dat?

Prescan voert medische onderzoeken uit zoals MRI-scans en CT-scans.

Je bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing.

Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -