Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Nozinan en het werkzame bestandsdeel: Levomepromazine.

Generieke naam

Levomepromazine

Firma

Aventis Pharma B.V. Hoevelaken

Vragen over Nozinan

Kunnen er onttrekkingsverschijnselen optreden bij het stoppen met nozinan?

Ik slik nu 2 jaar nozinan voor de avond 1 tablet van 25 mg. Dit recept wordt voorgeschreven door de psychiater i.v.m. slaapproblemen. Daarnaast slik ik ook antidepressiva, die slik ik al een aantal jaren en moet die ook blijven slikken. Ik wilde er graag van af en heb 3 dagen een halve genomen en ben toen volledig gestopt met de inname. Kan het zijn dat je daar bijwerkingen van krijgt zoals misselijkheid - duizeligheid - hartkloppingen en verwardheid?

Antwoord bekijken

Nozinan / promethazine - wanneer overdosering?

150 mg Nozinan in combinatie met 150 mg promethazine (fenegan), in hoeverre is dit schadelijk, wat voor schade kan dit aanrichten? Valt dit niet onder een overdosering, aangezien de psychiatrische hulpverlening mijn vriendin niet doorstuurde naar een ziekenhuis, vroeg ik mij af of dit wel verantwoord was. Daarnaast zegt zei hierbij ook nog eens 18 tranxenes genomen te hebben, ik durf de mg niet aan te geven. Is het zo dat ik, als ze me weer belt met de mededeling dat ze 150 mg nozinan in combinatie met 150 mg fenegan geslikt heeft, moet zorgen dat ze naar een ziekenhuis gaat of is dat niet nodig bij deze hoeveelheden? Ik moet wel zeggen dat ze deze medicijnen gewend is, ze slikte iedere avond 1 maal 25 mg nozinan en 1 maal 25 mg fenegan, voor een langere periode. Wanneer moet ik me wel degelijk zorgen gaan maken over haar?

Antwoord bekijken

Nozinan - injectie sneller dan tabletten?

Ik ben rug/nek patient en ben afgelopen zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis waar ik 3x per dag nozinan 25 mg via een injectie heb gekregen. En nu ik thuis ben gekomen heb ik de medicijnen meegekregen in tablet vorm 25 mg. Is het mogelijk dat de injectie sneller werkt en beter dan de tabletten?

Antwoord bekijken

Nozinan-verslaving

In reactie op uw antwoord van heden, moet ik u meedelen dat ik uw afbouwschema niet begrijp. Slikte al reeds jaren 1x daags 1 tablet van 25 mg. Wil nu weten hoe ik dat ene tablet afbouw zonder vervelende bijwerkingen. Is er bijv. een vervangend medicijn voor slaapstoornissen en/of jeuk, want ik ben al begonnen met afbouwen sinds 22 maart, slik 1 x daags 1/2 tablet en voel me nu al rot.

Antwoord bekijken

Doorbreken van verslaving

Slik al ruim 20 jaar 25 mg Nozinan per dag (nacht), omdat ik dit ooit van mijn psychiater heb gekregen. Heeft veel slechte bijwerkingen en aangezien ik in het verleden een ernstige leverkwaal (Hepathitis-B) heb gehad, wil ik graag weten hoe ik van de Nozinan af kom. Vorig jaar 3 maanden geprobeerd, maar kom niet in slaap en krijg overmatig last van jeuk. Mijn nieuwe psychiater heeft getracht om mij na een week 1/2 Nozinan, gelijk de volgende week op niets te zetten, maar dat werkt niet! Kunt u mij zeggen wat ik moet doen?

Antwoord bekijken