Hieronder vind je meer informatie over het medicijn Nozinan en het werkzame bestandsdeel: Levomepromazine.

Generieke naam

Levomepromazine

Firma

Aventis Pharma B.V. Hoevelaken

Vragen over Nozinan

Kunnen er onttrekkingsverschijnselen optreden bij het stoppen met nozinan?

Ik slik nu 2 jaar nozinan voor de avond 1 tablet van 25 mg. Dit recept wordt voorgeschreven door de psychiater i.v.m. slaapproblemen. Daarnaast slik ik ook antidepressiva, die slik ik al een aantal jaren en moet die ook blijven slikken. Ik wilde er graag van af en heb 3 dagen een halve genomen en ben toen volledig gestopt met de inname. Kan het zijn dat je daar bijwerkingen van krijgt zoals misselijkheid - duizeligheid - hartkloppingen en verwardheid?

Antwoord bekijken

Nozinan / promethazine - wanneer overdosering?

150 mg Nozinan in combinatie met 150 mg promethazine (fenegan), in hoeverre is dit schadelijk, wat voor schade kan dit aanrichten? Valt dit niet onder een overdosering, aangezien de psychiatrische hulpverlening mijn vriendin niet doorstuurde naar een ziekenhuis, vroeg ik mij af of dit wel verantwoord was. Daarnaast zegt zei hierbij ook nog eens 18 tranxenes genomen te hebben, ik durf de mg niet aan te geven. Is het zo dat ik, als ze me weer belt met de mededeling dat ze 150 mg nozinan in combinatie met 150 mg fenegan geslikt heeft, moet zorgen dat ze naar een ziekenhuis gaat of is dat niet nodig bij deze hoeveelheden? Ik moet wel zeggen dat ze deze medicijnen gewend is, ze slikte iedere avond 1 maal 25 mg nozinan en 1 maal 25 mg fenegan, voor een langere periode. Wanneer moet ik me wel degelijk zorgen gaan maken over haar?

Antwoord bekijken

Nozinan - injectie sneller dan tabletten?

Ik ben rug/nek patient en ben afgelopen zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis waar ik 3x per dag nozinan 25 mg via een injectie heb gekregen. En nu ik thuis ben gekomen heb ik de medicijnen meegekregen in tablet vorm 25 mg. Is het mogelijk dat de injectie sneller werkt en beter dan de tabletten?

Antwoord bekijken

Nozinan-verslaving

In reactie op uw antwoord van heden, moet ik u meedelen dat ik uw afbouwschema niet begrijp. Slikte al reeds jaren 1x daags 1 tablet van 25 mg. Wil nu weten hoe ik dat ene tablet afbouw zonder vervelende bijwerkingen. Is er bijv. een vervangend medicijn voor slaapstoornissen en/of jeuk, want ik ben al begonnen met afbouwen sinds 22 maart, slik 1 x daags 1/2 tablet en voel me nu al rot.

Antwoord bekijken

Doorbreken van verslaving

Slik al ruim 20 jaar 25 mg Nozinan per dag (nacht), omdat ik dit ooit van mijn psychiater heb gekregen. Heeft veel slechte bijwerkingen en aangezien ik in het verleden een ernstige leverkwaal (Hepathitis-B) heb gehad, wil ik graag weten hoe ik van de Nozinan af kom. Vorig jaar 3 maanden geprobeerd, maar kom niet in slaap en krijg overmatig last van jeuk. Mijn nieuwe psychiater heeft getracht om mij na een week 1/2 Nozinan, gelijk de volgende week op niets te zetten, maar dat werkt niet! Kunt u mij zeggen wat ik moet doen?

Antwoord bekijken

Wist je dat?

Herniaoperatie

Jaarlijks ongeveer 11.000 herniaoperaties worden uitgevoerd? Hiervan worden er ruim 9000 door neurochirurgen gedaan. Als de diagnose hernia gesteld is, wordt meestal niet meteen overgegaan op een operatie. Eerst wordt zes weken aangekeken of de hernia vanzelf of met fysiotherapie-oefeningen verdwijnt. Is dit niet het geval? Dan wordt pas ingegrepen.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n ingreep in zijn werk gaat? En hoe het herstel na de operatie verloopt? Lees dan onze behandeling herniaoperatie

Wist je dat?

Prescan voert medische onderzoeken uit zoals MRI-scans en CT-scans.

Je bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing.

Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -