© 2024 solvo B.V.

Het aantal gevallen Babylonische doden, gehandicapten, gewonden, slachtoffers

Hoeveel Babylonische doden, gewonden, blijvend / chronisch gehandicapten en/of (psychisch) zieken vallen er jaarlijks in de zorg door het (soort) aangegane multiculturele beleid en de daardoor in meer of mindere mate ontstane Babylonische spraakverwarringen tussen zorgvragers, hulp- en zorgverleners? Is- of wordt dit bijgehouden, en waar zijn daar gegevens over te vinden? Bestaat daar een meldmogelijkheid voor, is dat statistisch ergens vastgelegd, dit verdeeld over de fysieke en psychische gezondheid? Waar in ons land kan daar uitsluitsel over verkregen worden en waar elders in Europa? Wordt dit statistisch ergens bijgehouden? Bestaat er een meldcode voor?


"Spreken is zilver, zwijgen is goud"

label.Geplaatst op 2010-11-19 08:41:52


Zijn er meer medicijnen, geneesmiddelen, die buiten ons land ergens in Europa danwel elders, daar zijn toegelaten cq. worden gebruikt, terwijl dat bij ons niet het geval is? Staan die (verplicht) in de voor ons als Nederlandstaligen op internet in de daarvoor bestemde databases om onzelf daaromtrent ook te kunnen (mogen) raadplegen? Bij een eventueel van een niet, waarom niet, het is toch door het steeds – ook hier in het geding zijnde - intensievere vakantie- woon- en werkverkeer, toch mogelijk dat je daar door ziekte elders ondergeschikt aan raakt of wordt gemaakt, dus ánders gemedicineerd zou kunnen worden dan dat hier het geval is? Dus welke medicijnen zijn dat allemaal? Zijn die medicijnen die je dan mogelijk elders aangeboden krijgt, aan de (Nederlandse / Europese) keuring aangeboden geweest? De reden van eventuele weigering om in ons geneesmiddelenpakket te worden opgenomen en eventueel alle bij ons of elders bekende gegevens omtrent producent, de wijze van gebruik, eventueel mogelijk bekende bijwerkingen, uitsluitingen van gebruik bij-, enz. Het zou toch allemaal beslist geen overbodige luxe zijn wanneer die dan óók, geheel zoals hier beschreven, deel uit zouden kunnen gaan maken van alle databases op internet tussen de gangbare ons bekende en geaccepteerde, verantwoorde medicijnen? Het zou toch gevaarlijk zijn, wanneer men elders gebruikte medicijnen / geneesmiddelen die men om wat voor een reden dan ook, daar buiten zou laten vallen, daarin niet bekend zouden zijn, c.q. zouden worden gemaakt omtrent hun bestaan, geschiedenis, werking, gebruik en / of gevaren?

label.Geplaatst op 2010-11-19 09:32:02


“Als ongeveer 80 tot ik-weet-niet-hoeveel % van de Europese bevolking door het (bewust?) in gebreke blijven tot het geven van een gericht algemeen eensluidend Europees taalonderwijs en dat zo de Europese bevolking elkaar na tientallen jaren elkaar nog steeds gebrekkig, moeilijk, nauwelijks of in de meeste gevallen elkaar helemaal niet kunnen ( of mogen? ) verstaan of begrijpen om zo-?, moet je echt wel een gigántische plaat beton voor je kop hebben om te blijven beweren dat je met zoiets “democratie” in stand zou houden. Door dit voor alles ben je in feite met niet meer bezig, dan alleen maar met een van een van de geraffineerdste dictaturen die de wereldgeschiedenis ooit heeft gekend. Dat het daarbij ook nog eens de gezondheidszorg in een schier niet te kunnen ontkomen volledige ondergang dreigt mee te nemen, dat is toch wel de druppel die Europa helemaal doet overlopen.\" Dat zei mijn Opa. De goede man heeft een heel leven beleefd en geleefd. Wat heb ik dan wel niet allemaal gemist om niet op zoiets te kunnen komen? Juist of niet juist, het zet je wel aan het denken. Ja, zeker. Ik raak het maar niet kwijt. Enifn, ieder zal voor zich zelf zijn of haar eigen beleving en gedachten zo opgeroepen krijgen. Zoveel hoofden, zoveel zinnen.

label.Geplaatst op 2010-11-16 09:16:12


Zorgpremie: fors hoger in 2012 Net als dit jaar, zal ook volgend jaar de premie van de basisverzekering voor de ziektekosten fors stijgen. Gemiddeld komt er zestig euro bij vergeleken met 2011, schat het Centraal Planbureau. Dit jaar steeg de premie voor het basispakket van de zorg met gemiddeld iets meer dan 100 euro. In 2012 komt daar 60 euro bij. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een nog vertrouwelijk document dat in handen is van het Financieele Dagblad. Gemiddeld betaal je dan 1.275 euro per jaar aan premie voor de ziektekostenverzekering in 2012. De premie moet omhoog omdat de zorgkosten maar blijven toenemen. Zorg maakt in 2012 meer dan 10 procent uit van de collectieve uitgaven, zo schat het CPB volgens het FD. De zorguitgaven blijven maar toenemen. Jaarlijks geeft de overheid bijna 7 procent meer uit. Ontleend aan: http://nieuws.nl.msn.com/economie/zorgpremie-fors-hoger-in-2012

label.Geplaatst op 2011-02-28 09:22:18


VVD: zonder Nederlands geen bijstand (Novum) - Immigranten die geen Nederlands spreken en ook niet hun best doen het te leren, komen niet in de bijstand. Dat staat in een wetsvoorstel van de VVD dat deze week voor behandeling naar de Kamer wordt gestuurd. Sinds 2006 kunnen mensen alleen aanspraak maken op een bijstandsuitkering als ze een \'duurzame band\' met Nederland hebben. In de praktijk wordt die regel volgens de VVD echter nauwelijks toegepast. Er zou vrijwel nooit een uitkering worden geweigerd omdat iemand geen duurzame band met Nederland heeft. \"Het voorschrift uit de Wet Werk en Bijstand blijkt in de praktijk dus een dode letter\", concludeert VVD-fractievoorzitter Stef Blok. De VVD wil het criterium concreter te maken door eisen te stellen aan het niveau van de Nederlandse taal. Het is volgens Blok \'bijna onmogelijk\' in Nederland werk te vinden voor mensen die de taal niet spreken. \"De plicht om werk te aanvaarden is natuurlijk een wassen neus als je de Nederlandse taal niet beheerst.\" Uit: MSN Nieuws http://nieuws.nl.msn.com/binnenlands-nieuws/vvd-zonder-nederlands-geen-bijstand * \"Gezondheid, ook politieke, is een gezonde zaak. Eerst de mensen als een \'koelie\' ergens in vaak erbarmelijke werkomstandigheden en beloning onder de grootst mogelijke aan taalgebrek gerelateerde werk- en gezondheidsrisico\'s laten lopen, maar pas op het moment dat ze geld kosten i.p.v. opleveren, met de duimschoeven aan de Nederlandse taal laten uitschreeuwen. Zorg er nu maar voor dat er in hun thuislanden bestaande (basis) scholen en/of onderwijsinstellingen zijn die Nederlands geven zodat ze hier alléén met een diploma Nederlands kunnen beginnen i.p.v. met de duimschroeven aan uitgewerkt en uitgeteerd hier te moeten eindigen. Of misschien verandering van de wet om bv eerst een half jaar hier verplicht naar school te laten gaan om Nederlands te leren alvorens men hier kan en/of mag werken danwel het Nederlandersschap mag gaan dragen, en dát onder een vorm bijstand zetten, dat zou sociaal, maatschappelijk mensenrechtelijk en zeker ook economische gezien, toch óók heel wat meer in zich dragen. Niet dan? Mogelijk dat de idee-drager dit ook wel zou willen en menselijk en in logica ook wel zou willen voorstaan, maar er zijn en blijven nu eenmaal tal van \"economische\" krachten en belangen die het (direkt) (goed) begrijpen en verstaan van de Nederlandse taal en daardoor ook min of meer hun rechten en plichten, nu niet bepaald willen voorstaan. Veronderstel, het zou eens aan de gezondheidszorg gerelateerd personeel betreffen ........\"

label.Geplaatst op 2011-02-15 08:58:39


www.arboportaal.nl www.veiligheid.nl www.fnv.nl www.abvakabo.nl www.tweedekamer.nl www.eerstekamer.nl www.regering.nl www.rijksoverheid.nl www.verzekeringskamer.nl www.nifv.nl www.gezondheidsraad.nl www.onderzoeksraad.nl http://politiek.startpagina.nl http://politiek.startkabel.nl http://onderwijs.startpagina.nl http://onderwijs.startkabel.nl/ http://studenten.startpagina.nl http://veiligheid.startpagina.nl http://veiligheid.startkabel.nl http://debat.startpagina.nl http://www.europa.eu etc zoekmachines: veiligheid aansprakelijkheidsstelling verantwoordelijkheidsstelling rechtsvinding wetsvinding etc

label.Geplaatst op 2011-02-16 22:16:29


"Wat zegt de ARBO-wet daar eigenlijk over.....?"

label.Geplaatst op 2011-02-15 10:17:43


Er is ook geen enkele zwaar strafrechtelijke verbodsbepaling met even zware strafrechtelijke sancties naar werkgevers toe voor wat betreft het aannemen van niet-Nederlands taalkundig geschoold en gediplomeerd personeel. Als het overhedelijk en/of burgerlijk werven en tewerk (laten) stellen van niet-Nederlands taalkundig personeel een onbeberkt vrijkaartje is en blijft voor werkgevers, is een dergelijk voorstel ook niet meer dan een gigantische berg aan Hypocrisie. Waar ik misselijk van wordt. Van moet overgeven. Braken. Wat het meer is of kan zijn, daar wil ik niet eens over nadenken om erger bij me te voorkomen. Maar gezegd moet het kunnen worden.

label.Geplaatst op 2011-02-15 09:49:59


Het staat overigens de overheid en het bedrijfsleven vrij om in het buitenlandse reguliere onderwijs, Nederlandse les en daardoor eigenlijk *Bijstand te (laten) geven en ook te financiëren voor een door Nederland erkend taaldiploma om zo de studenten daar in een eventueel verlangen om de door hen daar hun opgedane kennis, vaardigheden en vermogen ook híer voor het bedrijfsleven en/of de overheid, verantwoord ten uitvoer te kunnen brengen. Dit eventueel samenhangend met het verlangen naar een blijvend verblijf, een emigratiewens.

label.Geplaatst op 2011-02-15 12:23:52


Bij allerlei artikelen vind je een bijsluiter voor het gebruik in tal van talen. Zelfs garantiebewijzen zijn daar in gezet. Maar juist bij medicijnen, die bij verkeerd gebruik even, zo niet zoveel meer (blijvende) complicaties en zelfs levensgevaarlijke situaties opleveren, zijn de producenten, apotheken, ziekenhuizen en gemachtigde andere distributeurs/ verkopers niet verplicht om die bijvoorbeeld te leveren in alle bijsluitertalen van de bij Europa aangesloten landen. Men heeft het over overvolle ziekenhuizen en hun IC’s door verkeerd gebruik van medicijnen; maar als je als mens niet meer waard ben – of nog minder – dan een bv. wekkerradiootje, begin ik toch wel overal en aan alles en iedereen te twijfelen; zeker wanneer je het intensieve onderlinge Europese vakantie- woon- en werkverkeer ziet en alle daaraan gerelateerde medische- en zorgaanspraken. Wanneer is dat in Nederland en in Europees \"verband\" eindelijk eens geregeld? En / of middels duidelijke verwijzing bij het medicijn, onder de vlag van het betreffend land internettair opvraagbaar? En is in het verlengde hiervan, als gevolg van de pogingen tot beheersing van de zorgkosten, niet het overwegen waard om ook enkele of meerdere buiten Europa gebezigde talen voor deze “ gebruiksaanwijzing” of dit “garantiebewijs” , de bijsluiter dus, daarin op te nemen? Welke?

label.Geplaatst op 2010-11-12 06:12:14


Nederland telt bij benadering zo’n 250.000 analfabeten en 1,3 miljoen aan mensen ( zo’n 8 % van de totale bevolking ) die men laaggeletterden pleegt te noemen, of anders ook wel zgn. functioneel analfabetisten. Dit wil zeggen, dat men wel de eigen naam en losse woorden wel kan schrijven, maar dat men een langere tekst niet goed kan schrijven, lezen of begrijpen. Het aantal neemt steeds maar toe en toe. Met het aantal immigranten en daarbij ook nog eens de vergrijzing met de dáár weer uit voortkomende taalhandicaps - in de deze veelal door dementie - wordt het aantal taalgehandicapten tot ongekende hoogten gedreven. Voor wat betreft de gevolgen voor patiënt en niet in de laatste plaats de gezondheidszorg in zijn geheel om die overeind te kunnen blijven houden, hoef je echt geen wetenschappelijk basis te hebben om het toekomstperspectief van de gezondheidszorg te zien. Naar zeggen zouden er bij schatting op dit moment al zo’n 41.000 (eenenveertigduizend) mensen per jaar in het ziekenhuis worden opgenomen door verkeerd medicijngebruik ..... en 1200 per jaar die door dat verkeerde medicijngebruik zouden sterven. Op dit moment. We hebben het hier nog niet over de (nabije) toekomst.

label.Geplaatst op 2010-11-13 15:21:01


Bij het begin van het her-organiseren van Europa, het begin van de de EEG, moet iedereen zich echt afvragen waar het in den beginne ( en nog steeds?) werkelijk om te doen is geweest en nog steeds is. (Alleen geld?) Waar is men al die tijd in facto mee bezig geweest, het algemeen regenereren of degeneren van Europa? Die laatste weg schijnt uiteindelijk te zijn ingeslagen. Want het is toch echt niet vol te houden dat men zegt met iets gemeenschappelijks voor de mens in Europa bezig te zijn geweest, terwijl nog steeds zo’n 70 tot tot 80 % van de Europese bevolking in al die jaren elkaar onderling niet of nauwelijks kan (of mag?) verstaan. Als men niet meer gemeenschappelijks stotterend over de lippen kan brengen dan Euro, dan is het failliet, de totale degeneratie van Europa in plaats van die toch na tientallen jaren in redelijkheid en billijkheid te mogen verwachten regeneratie, toch wel duidelijk in beeld gebracht. En zo nog niet, dan is die vloedgolf daarvan absoluut op weg daar naar toe; een kwestie van tijd, meer niet, dat het uiteindelijk iedereen en alles daarbij zal meenemen. Gisteren had voor vandaag al lang een gemeenschappelijke taal moeten zijn ingevoerd. En om het gevecht om de keuze daarvan en daardoor ook de gevolgen van een nog vroegtijdiger ineenstorting van Europa te ontlopen, zou de invoering van het Esperanto als tweede en gemeenschappelijke verplichte taal, de enigste logische en meest voor de hand liggende optie zijn. Het is uiteindelijk aan de landen zelf in Europa om zo te beslissen bij welk deel ze uiteindelijk zal willen horen; bij dat wat zich uiteindelijk totaal zal weten te degenereren, of regenereren.

label.Geplaatst op 2010-11-14 10:06:53


\"Voor zo ver de die algemeen eensluidende gemeenschappelijk taal voor Europeanen nog niet in het Europees basisonderwijs is (mag om-?), moet er mijns inziens toch op z’n minst bv het politieel apparaat in staat zijn, in staat worden gesteld, voor iedereen in Europa te functioneren zoals je dat in alle redelijkheid mag verwachten. Dat wil zeggen dat ik bv graag zou zien dat je in elk Europees land op de politiesite van je eigen land, in je eigen taal schriftelijk via de computer Europees aangifte kunt (laten) doen over het ondergane delict in het betreffende delictland. Het zou zo automatisch na vertaling z’n weg moeten vinden naar de politie van de delictplaats, het delictland. Bij zowel het delictland als wel het thuisland zou de aangifte in dossier en dus ook in actie kunnen worden gehouden. Voor een zo’n optimaal mogelijke werking, kun je er aan kunnen denken om die aangifte op de private computer te kunnen laten doen van de slachtoffers dan wel derden; maar de mogelijkheid om die aangifte te kunnen laten doen op een computer bij elke willekeurig Europese politiepost, willekeurig politiebureau, lijkt mij vooralsnog ingevolge om een zo’n snel mogelijke verificatie van het slachtoffer te kunnen doen, de meest voor de hand liggende optie. Ook omdat de ontvangers in het eigen taalgebied die deze binnenkomende aangiften vooreerst in een direct view lezen, bij bv gewelds-, terreur- of andere extreme delicten, eventueel direct gezamenlijk actie kunnen (laten) ondernemen. Delicten die niet een voornoemd gevaar in zich dragen, zou je ook op private computers kunnen laten doen en door de koppeling van betaling van een bepaald bedrag, zich middels betaling met Creditcard of door middel van Ideal, in meer of mindere mate kunnen laten legitimeren en/of bij laten dragen in de kosten om zo door deze \'drempel\' eventueel misbruik uit te kunnen laten sluiten.\" Het bestrijden en voorkomen van dodelijke slachtoffers en landurige of zelfs chronische fysieke en psychische ziekten, fysieke en psychische gebreken; het voorkomen van blijvende gehandicapten daarin, die taak ligt immers in een heel wat groter gebied dan alleen maar die van de gezondheidszorg.

label.Geplaatst op 2010-11-18 09:35:07


Vraagt U zich ook maar eens af wanneer binnen niet al te lange tijd het grootste deel van het zorgpersoneel van elders gehaald moet worden. En alle daar uit te relateren medisch- en zorgelijke Babylonische spraakverwarringen en dáár uit weer te relateren (ernstige) gevolgen. Een medische/zorgelijke - babylonische meldplicht omtrent slachtoffers? Ja, op zijn minst. Je moet immers blijven kijken om te kunnen zien. Nee, ook de toekomst ziet er volgens mij op dit terrein triest, in- en in- triest uit. Triester.

label.Geplaatst op 2010-11-09 09:42:32


.....de veelheid aan talen wordt hier verklaard als een doem die het gevolg is van de overmoed van degenen die de stad Babel wilden bouwen. Dit verhaal heeft zijn nieuwtestamentische pendant in de beschrijving van het pinksterwonder in Hand. 2, dat de door de verscheidenheid aan talen gestelde grenzen .... Babylonische spraakverwarring: Ontleend uit: Winkler Prins Online http://www.winklerprins.com/info/ * Overigens hoeveel babylonische doden, gehandicapten, gewonden, slachtoffers ..... vallen er niet alleen door en of middels onderlinge spraakverwarring in de (medische) zorg en/of hulpverlening, maar gewoon daarbuíten? Wat wordt zo het totale statistische plaatje uit het veleden en toekomst? Waar praten we dan over, over dat, waar we het nooit over hebben gehad? Of misschien niet over (mochten) (mogen) hebben? Zoekmachine Babylonische spraakverwarring: http://www.google.nl/#hl=nl&expIds=25657,26637,26711,27026,27031,27034,27041,27404,27509&xhr=t&q=babylonische+spraakverwarring&cp=13&pf=p&sclient=psy&aq=0&aqi=g-s1g3g-o1&aql=&oq=babylonische+&gs_rfai=&pbx=1&fp=560bf58e2cc2273c Zoekmachine: Babylonië http://www.google.nl/#sclient=psy&hl=nl&q=babyloni%C3%AB&aq=f&aqi=g3g-o1&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=560bf58e2cc2273c Zoekmachine: De toren van Babel http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&biw=1676&bih=860&q=de+toren+van+babel&aq=f&aqi=g8&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=27652ae70e00e67a Zoeken in bibliotheek: http://zoeken.bibliotheek.nl/?

label.Geplaatst op 2010-11-09 11:45:05

Naar forum Algemeen

Cookies

Ziekenhuis

Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Ziekenhuis.nl (onderdeel van solvo b.v.) en derden gebruik van verschillende soorten cookies. Hieronder vallen functionele, analytische en persoonlijke cookies. Met deze cookies kunnen we de werking van onze website verbeteren en je van gepersonaliseerde advertenties voorzien. Door op ‘Akkoord en doorgaan’ te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- & cookieverklaring.

Cookievoorkeuren

Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren.

Selecteer welke cookies je wil accepteren