CTA arrow

Ongerust

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 02-10-2008 17:51:50

  Deze week met mijn dochter naar verpleegkundige geweest voor longfunctie test. Hierbij bleek dat zij een verminderde longfunctie heeft die niet bij haar leeftijd past. (13 jaar) Bovendien is zij een fanatiek sporter en fiets ze elke dag 2 uur om van en naar school te gaan. De uitslag verbaasde mij dan ook erg. Verpleegkundige heeft overleg gehad met de huisarts en nu moeten we een longfoto laten maken morgen om \"latent\" aanwezige aandoening te kunnen uitsluiten? Wat kan dit dan zijn. Ik dacht altijd dat alleen botten op rontgenfoto\'s te zien waren.
  Maak me nu dus best ongerust.

 1. Wat is de reden dat er een longfunctie is gedaan?Want dat doen ze niet zomaar...
  Op een longfoto kunnen ze zien of de longen "schoon" zijn,of er bv een longontsteking te zien is o.i.d.

  Geplaatst op 02-10-2008 20:58:53

 2. Ze is kortademig bij inspanning. Dit terwijl ze altijd veel sport. Heeft ook jaren wedstrijd gezwommen dus je verwacht dat, de longinhoud in ieder geval normaal is. Desondanks is ze de laatste tijd bij bv. hardlopen heel snel buiten adem.

  Geplaatst op 02-10-2008 22:05:46

 3. Nooit astmatische klachten gehad?Afwachten dan maar wat eruit komt..
  succes ermee

  Geplaatst op 02-10-2008 22:21:45

Wist je dat?

Knieprothese plaatsen

Een kunstknie O-benen en X-benen kan verhelpen? De meeste mensen weten dat voornamelijk 65-plussers een nieuwe knie nodig hebben vanwege pijn door slijtage. Minder bekend is dat een kunstknie soms ook geplaatst wordt om stabiliteitsproblemen op te lossen. Met behulp van een kunstknie wordt het gewicht dat op de knieën drukt weer gelijkmatiger verdeeld.  

Lees meer over de kunstknie

Wist je dat?

Dossier Hoofdpijn bij menstruatie: Wanneer is er sprake van menstruele migraine? Menstruatie een trigger kan vormen voor het ontstaan van migraine? Dit heeft te maken met je veranderende hormoonspiegel. Maar wanneer wordt er nu echt gesproken over menstruele migraine? En klopt het dat de migraineaanvallen dan heviger en moeilijker te behandelen zijn? Dat en meer lees je in het dossier Hoofdpijn bij menstruatie op Gezondheidsplein. Weten wat je te wachten staat, kan je helpen begrijpen waarom hoofdpijn optreedt en -nog belangrijker- het kan je handvaten geven om te bepalen hoe je er vanaf kunt komen. Lees snel verder!