CTA arrow

Ongerust

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 02-10-2008 17:51:50

  Deze week met mijn dochter naar verpleegkundige geweest voor longfunctie test. Hierbij bleek dat zij een verminderde longfunctie heeft die niet bij haar leeftijd past. (13 jaar) Bovendien is zij een fanatiek sporter en fiets ze elke dag 2 uur om van en naar school te gaan. De uitslag verbaasde mij dan ook erg. Verpleegkundige heeft overleg gehad met de huisarts en nu moeten we een longfoto laten maken morgen om \"latent\" aanwezige aandoening te kunnen uitsluiten? Wat kan dit dan zijn. Ik dacht altijd dat alleen botten op rontgenfoto\'s te zien waren.
  Maak me nu dus best ongerust.

 1. Wat is de reden dat er een longfunctie is gedaan?Want dat doen ze niet zomaar...
  Op een longfoto kunnen ze zien of de longen "schoon" zijn,of er bv een longontsteking te zien is o.i.d.

  Geplaatst op 02-10-2008 20:58:53

 2. Ze is kortademig bij inspanning. Dit terwijl ze altijd veel sport. Heeft ook jaren wedstrijd gezwommen dus je verwacht dat, de longinhoud in ieder geval normaal is. Desondanks is ze de laatste tijd bij bv. hardlopen heel snel buiten adem.

  Geplaatst op 02-10-2008 22:05:46

 3. Nooit astmatische klachten gehad?Afwachten dan maar wat eruit komt..
  succes ermee

  Geplaatst op 02-10-2008 22:21:45

Wist je dat?

Chemotherapie

Ook als het haar bij kankerpatiënten niet uitvalt de chemotherapie gewoon goed kan aanslaan? Er bestaat namelijk geen relatie tussen de werkzaamheid van chemotherapie en mate waarin de patiënt haaruitval heeft, al denken veel mensen van wel. Andersom is het natuurlijk ook het geval: haaruitval bij een kankerpatiënt biedt geen garantie dat de behandeling succesvol is.

Lees hier meer over chemotherapie

Wist je dat?

YouTube-Kanaal Gezondheidsplein

Gezondheidsplein een eigen YouTube-Kanaal heeft waarop een divers aanbod aan gezondheidsvideo is verzameld? Van animaties over aandoeningen en behandelingen tot interviews met medisch specialisten en van gesprekken met patiënten tot straatinterviews over grappige gezondheidsfeitjes.

Ben je op zoek naar een heldere uitleg in beeld van dotterbehandeling? Of wil je weten hoe een ooglidcorrectie in zijn werk gaat?

Bekijk het YouTube-kanaal van Gezondheidsplein en word lid!