CTA arrow

Wie heeft er ook longabcessen

Naar forum longziekten
 1. Geplaatst op 04-10-2008 19:45:39

  Sinds mijn 25e lig ik om de paar jaar een paar weken in het ziekenhuis met geinfecteerde longabcessen.
  In mijn linkerlong zitten namelijk diverse holtes die soms geinfecteerd raken als ik verkouden of grieperig ben.
  Hierdoor ben ik dan ook meteen zo\'n 3 a 4 maanden uit de roulatie met werken. Dit vind ik erg vervelend, hoewel ik er niets aan kan doen voel ik me als een last voor de organisatie (ik werk op een basisschool)
  Ook thuis met twee jonge kinderen is het erg lastig.
  Ik ben nu 35 en lig meestal op een afdeling met allemaal oude (vaak gelukkig gezellige!) mensen.
  Ik hou er niet van om te klagen maar ik voel me toch een beetje een pechvogel af en toe. Ik vind het jammer dat ik niet kan praten met \'lotgenoten\', omdat ik nog nooit gehoord heb van iemand met hetzelfde probleem. Het zou me helpen relativeren.
  Wie kent er iemand met longabcessen of is zelf patient, em zou eens met mij hierover willen praten?


Wist je dat?

CT-scan

Het tegenwoordig ‘hot’ is om een privékliniek een total body scan te laten maken? Een total body scan is een preventief onderzoek van het gehele lichaam. Om je lijf onder de loep te nemen onderga je MRI-scans, CT-scans, bloed- en urineonderzoeken. Aan de hand daarvan kan dan worden bepaald of je iets ernstigs onder de leden hebt. Wil je zo’n scan laten maken? Let dan goed op of je zorgverzekeraar het vergoedt. Dit is meestal niet het geval.

Kijk hier voor CT-scan en MRI-scan. 

Wist je dat?

Een arts die een coloscopie uitvoert

Schone darmen essentieel zijn voor het zorgvuldig kunnen uitvoeren van een coloscopie – een inwendig darmonderzoek? Voedingsrestanten in de darm kunnen er namelijk voor zorgen dat afwijkingen worden gemist en het onderzoek moeilijker is voor de endoscopist. En dus ook langer duurt. Soms mislukt het darmonderzoek zelfs, als de darmen niet schoon genoeg zijn.

In het dossier Voorbereiding Coloscopie lees je hoe je je darmen moet reinigen met laxeermiddel en een speciaal dieet. Per laxeermiddel vind je een handig gebruiks- en innameschema!