CTA arrow

Weet iemand iets over conversie en een daaraan verbonden gedwongen opname?

Naar forum psychiatrie
  1. Geplaatst op 01-11-2007 18:39:20

    Hallo,
    Ik kreeg na een kleine ingreep volgens de anaestesist een beroerte waardoor ik rechts verlamd ben nu. Op de CT-scan was er wat te zien en is men begonnen met bloedverdunners. Ik ben net 38! De volgende dag is er weer een foto gemaakt waarop niets meer te zien was. De neuroloog heeft het gelijk afgedaan als conversie omdat ik niet reageerde zoals hij verwachte. Nu zijn ze bezig om mij naar een psychiatrisch ziekenhuis te krijgen en als ik blijf weigeren om over te schakelen naar een gedwongen opname. Ik kan ondertussen niets meer hebben. Ik krijg zelfs woede aanvallen terwijl ik altijd als een vriendelijke meid bekend sta. Wat kan er zijn? Wat is een conversie? En waarom een gedwongen opname met medicatie? Omdat ik boos ben? Help mij alsjeblieft!

  1. hoi, dit is een bekend verhaal, alleen hebben ze me na de ziekenhuisopname naar huis gestuurd met de woorden: het is vanzelf gekomen, dus zal het ook wel vanzelf weggaan. wat ik mij afvraag is of jij nog restverschijnselen hebt. ik had ze in ieder geval wel: rechterkant was zwakker, had last van evenwicht, geheugen liet me in de steek en concentreren was een crime. ook sprak ik heel langzaam. toch hebben de huisarts en ziekenhuis mij laten aanmodderen.pas na 6 maanden heb ik er op aan gedrongen om iets te doen. ik kon niet meer. liep met een rollator en had een driewieler, had hulp nodig voor mijn gezin en huishouden kon al helemaal niet. en moe, ontzettend moe. na flink te keer te zijn gegaan, hebben ze mij naar een revalidatiearts gestuurd en eindelijk kreeg ik van hem erkenning. hij zei: wat de oorzaak ook is geweest, lichamelijk of psychisch, jij hebt hulp nodig. ik kon die man wel zoenen. binnen 2 weken zat ik in het rijnland revalidatiecentrum in alphen a/d rijn. daar kreeg ik een uitgebreid programma: ergotherapie om je wegwijs te maken in huis en je dagen naar jouw maatstaven invullen,fysiotherapie, zwemmen, logopedie en voor psychische hulp maatschappelijk werkster en psycholoog. het heeft me enorm vooruit geholpen en kan me thuis aardig redden. ik loop weer normaal en fiets weer op een gewone fiets. werken moet ik uit mijn hoofd zetten. kan nog geen verantwoordelijkheden aan en blijf wel moe. maar ik vind dit een enorme vooruitgang. wel krijg ik hulp van een psycholoog. dat is alleen maar fijn. ik denk dat als je naar een psychiatrische inrichting moet, krijg je meteen zo'n stempel opgedrukt. ik hoop dat je hier iets aan hebt en anders zie ik een mail terug. sterkte!

    Geplaatst op 26-11-2007 22:24:46

Wist je dat?

Chemotherapie

Chemotherapie altijd per patiënt op maat wordt samengesteld? De chemokuren bestaan namelijk uit het toedienen van verschillende medicijnen die de celgroei van tumoren moeten tegengaan. Aangezien tumoren verschillen, is ook de samenstelling van de chemo per patiënt verschillend. De therapie wordt ingezet om kanker te genezen, als aanvullende behandeling om terugkeer te voorkomen of om de symptomen van kanker te verlichten wanneer genezing niet meer mogelijk is. 

Lees meer over de behandeling van kanker met chemotherapie

Wist je dat?

Prescan voert medische onderzoeken uit zoals MRI-scans en CT-scans.

Je bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing.

Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -