Fluimucil
Goed om te weten
- De werkzame stof in Fluimucil is acetylcysteïne.
- Fluimucil breekt taai, vastzittend slijm af.
- Je kunt het gebruiken bij slijmhoest zoals bij luchtwegaandoeningen als astma, bronchitis en taaislijmziekte.
- Fluimucil is verkrijgbaar als capsule, tablet, bruistablet, zuigtablet, poeder, drank of inhalatievloeistof.
- Fluimucil is geschikt voor kinderen en volwassenen.
Wat is Fluimucil?
De werkzame stof in Fluimucil is acetylcysteïne. Het breekt taai, vastzittend slijm af. Het slijm wordt dunner, waardoor je het makkelijker kunt ophoesten. Fluimucil is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist als granulaat, capsule, bruistablet, zuigtablet en drank. Je kunt het gebruiken bij aandoeningen van de luchtwegen, waarbij slijm ophoesten moeilijk is. Hieronder vind je enkele voorbeelden.
Fluimucil bij astma
Astma is een chronische aandoening van de longen. De longen zijn gevoelig en raken snel geïrriteerd. Bij een astma-aanval worden klachten plotseling erger. Spiertjes rond de longen trekken samen en de longen gaan meer slijm produceren. Je moet hoesten om het slijm weg te krijgen. Je kunt Fluimucil gebruiken om het slijm te verdunnen, zodat je dit makkelijker ophoest.
Fluimucil bij bronchitis
Bij bronchitis zijn de slijmvliezen van de kleine vertakkingen in de longen ontstoken. De ontsteking kan ontstaan na griep of verkoudheid. Het lichaam gaat slijm aanmaken om de bacteriën en virussen op te ruimen. Dit slijm hoest je op. Fluimucil werkt slijmoplossend, zodat je het makkelijker ophoest.
Fluimucil bij taaislijmziekte
Iedereen heeft kliertjes die slijm uitscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af. Normaal gesproken is dit slijm vrij vloeibaar en dun, maar bij taaislijmziekte is het slijm taai en dik. Hierdoor is het slijm niet goed in staat om de afvalstoffen af te voeren. Dit veroorzaakt problemen, met name in de longen. Het slijm veroorzaakt ontsteking en benauwdheid. Je kunt Fluimucil gebruiken om het slijm te verdunnen.
Laatst bijgewerkt op 5 juni 2018